Второто освобождение е една от на-големите фалшификации. Ние не сме

...
Второто освобождение е една от на-големите фалшификации. Ние не сме
Коментари Харесай

Историк: Съветската армия окупира страната ни, а не я освобождава

Второто избавление е една от на-големите фалшификации. Ние не сме освободени, а окупирани от Червената войска до 1947. Но в учебниците за Съветската войска, че е окупатор, нямаше и една дума. Това съобщи проф. Евелина Келбечева , създател на на документалния филм " Второто избавление ".

Политическият гнет не е показан. България претърпява най-големия гнет, когато ставаме част от Съветския блок. България е ръководена като провинция на Съюз на съветските социалистически републики , сподели още тя пред bTV.

" През България минават сумарно 600 хиляди военнослужещи от Червената войска, а самото нахлуване над България и окупацията ѝ стартира с армия, която е близо четвърт милион, с целия черноморски флот и с над 1000 самолета. Може да си визиите каква военна мощ е това, която нахлува в България, откакто ние сме във война с всички Велики сили. Финансово това ни коства 133 мрд. Близо три четвърти от Брутният вътрешен продукт отива за Червената войска, макар че даваме 33 000 жертви във войната, не не ни е приет статут на воюваща страна. Такъв е даден на Италия. ", сподели още проф. Келбечева.

" Русофилството има прочувствена настройка, което няма нищо общо с историческите действителности ", уточни историкът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР