Второто издание на волейболната Лига на нациите стартира от Русе.

...
Второто издание на волейболната Лига на нациите стартира от Русе.
Коментари Харесай

Лигата на нациите тръгва от Русе

Второто издание на волейболната Лига на нациите започва от Русе. Днес в " Монбат Арена " стартират мачовете от група 2 при дамите. В първата среща от 17.00 ч. излизат настоящият първенец Съединени американски щати и Белгия. От 20.30 ч. България ще спори с Япония. Треньорите на противниците похвалиха уредниците за съвършено свършената работа. А селекционерът на " лъвиците " Иван Петков се надява на сполучливо показване в дебютното присъединяване в елита.

" Подготовката както за нас, по този начин и за другите тимове занапред стартира. Надяваме се да се представим по най-хубавия метод, което да ни даде опция да изградим добър тим каквато е главната ни цел. Заредени сме с оптимизъм и очаквания за първото си присъединяване в шампионата. Ще дадем всичко от нас да не разочароваме почитателите. Всеки от противниците ни разполага със своите достолепия и мотивация за победи. Имаме процедура да се концентрираме върху идващия си противник. В момента мислим единствено за срещата с Япония. Наблюдавали сме детайлно качествата на този мощен противник, само че не считам да разгадавам тактиката ни за дуела ", разгласи Петков. Утре българките играят с Белгия, а в четвъртък със Съединени американски щати все от 20.30 часа.

" Радвам се да сме в Русе и желая особено да благодаря на федерацията и локалния учредителен комитет за страхотния хотел, в който сме настанени, и за невероятната зала. Разбрахме, че ни чака и превъзходно време, тъй че нямаме самообладание да стартираме присъединяване си в шампионата ", сподели селекционерът на Съединени американски щати Карч Кирали.

" Моят тим има две ясни цели за това лято – да остане в Лигата на нациите и да направи положително Европейско състезание. Тези цели са доста амбициозни, само че ние работихме крепко и аз мисля, че сме подготвени за утрешния старт ", сподели наставникът на Белгия Герт Ван де Брук.

Белгия, Доминиканската република и Полша са съперници на България за оставане в Световната лига и през идната година.

" Трудно се играе против домакина. Ще се подготвим добре за този мач, с цел да защитим името на японската школа ", съобщи треньорката на Япония Куми Накада.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР