Второто издание на SoFest ще се проведе от 14 до

Второто издание на SoFest ще се проведе от 14 до ...

Тридневен фестивал в киноклуб Кабана.


Второто издание на "SoFest" ще се проведе от 14 до 16 юни в киноклуб "Кабана" (до НДК) и ще продължи да следва вече поставените цели от миналата година - да предлага богата международна културна програма, научи ДУМА от Вера Тодорова.

В рамките на трите фестивални дни публиката ще се срещне с известни музиканти от България, Северна Македония и Гърция и ще се наслади на три джаз, рок, dRom и фюжън концерта. На 14 юни в 19.30 ч. на сцената заедно ще стъпят три оркестъра от три държави, за да предложат уникален балкански джем сешън, пресъздаващ фолклор и цигански ритми, и предлагащи музикално пътешествие из Балканите: Тони Китановски трио (Северна Македония), Танос Ставридис dRom квартет (Гърция) и Теодосий Спасов джаз квинтет (България) със специален гост - джаз певицата Мирослава Кацарова. Трите оркестъра ще пресекат границите на времето и пространството, пречупвайки ритмите през индивидуалния подход на изпълнителите. На 15 юни в 20 ч. зрителите ще се докоснат до музиката на магнетичната Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов. На 16 юни в 20 ч. група "Акага" ще провокира с живата си и колоритна музика. Фестивалът се провежда с подкрепата и под патронажа на Министерството на културата и на кмета на София.

Цените на билетите са само по 15 лв. (20 лв. на врата). Организаторите предлагат и фестивален билет за трите концерта на цена от 36 лв.

За децата е подготвена дневна програма с множество арт ателиета и театрални постановки. Малчуганите ще опитат да свирят на различни музикални инструменти, ще създават роботи, ще правят различни химически опити, ще се забавляват с Монтесори игри, ще рисуват, ще открият, че математиката може да бъде забавна, ще правят йога. Всички прояви в детската програма от 10 до 17 ч. през целия уикенд са с вход свободен. 

"SoFest" e балкански фестивал, който  представя интересни културни събития от България и страните от Балканския полуостров. Проявата се провежда за първи път през май 2018 г. в рамките на пет дни, на различни места в София, и представя както концерти и театрални постановки, така и интересна детска програма. 

Източник: duma.bg