Второто издание на SoFest ще се проведе от 14 до

...
Второто издание на SoFest ще се проведе от 14 до
Коментари Харесай

Тридневен фестивал в киноклуб Кабана

Второто издание на " SoFest " ще се организира от 14 до 16 юни в киноклуб " Кабана " (до НДК) и ще продължи да следва към този момент поставените цели от предходната година - да предлага богата интернационална културна стратегия, научи ДУМА от Вера Тодорова.

В рамките на трите фестивални дни публиката ще се срещне с известни музиканти от България, Северна Македония и Гърция и ще се наслаждения на три джаз, рок, dRom и фюжън концерта. На 14 юни в 19.30 ч. на сцената дружно ще стъпят три оркестъра от три страни, с цел да предложат неповторим балкански джем сешън, пресъздаващ фолклор и цигански ритми, и предлагащи музикално странствуване из Балканите: Тони Китановски трио (Северна Македония), Танос Ставридис dRom квартет (Гърция) и Теодосий Спасов джаз квинтет (България) със специфичен посетител - джаз певицата Мирослава Кацарова. Трите оркестъра ще пресекат границите на времето и пространството, пречупвайки ритмите през самостоятелния метод на изпълнителите. На 15 юни в 20 ч. феновете ще се допрян до музиката на магнетичната Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов. На 16 юни в 20 ч. група " Акага " ще предизвика с живата си и колоритна музика. Фестивалът се организира с поддръжката и под патронажа на Министерството на културата и на кмета на София.

Цените на билетите са единствено по 15 лева (20 лева на врата). Организаторите оферират и фестивален билет за трите концерта на цена от 36 лева

За децата е готова дневна стратегия с голям брой арт ателиета и театрални постановки. Малчуганите ще опитат да свирят на разнообразни музикални принадлежности, ще основават роботи, ще вършат разнообразни химически опити, ще се забавляват с Монтесори игри, ще рисуват, ще открият, че математиката може да бъде занимателна, ще вършат йога. Всички прояви в детската стратегия от 10 до 17 ч. през целия уикенд са с вход свободен.

" SoFest " e балкански фестивал, който показва забавни културни събития от България и страните от Балканския полуостров. Проявата се организира за първи път през май 2018 година в границите на пет дни, на разнообразни места в София, и показва както концерти и театрални постановки, по този начин и забавна детска стратегия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР