Второто издание на Roca One Day Design Challenge в България

...
Второто издание на Roca One Day Design Challenge в България
Коментари Харесай

Roca One Day Design Challenge с второ успешно издание в България

Второто издание на Roca One Day Design Challenge в България събра на едно място младите гении в архитектурата и дизайна.

Състезанието се организира в Експо Баня София - корпоративната изложбена зала на Рока България, на 9 ноември. То провокира участниците в границите на един ден да основат редизайн на артикул за баня, посредством който да се усъвършенства уелнес преживяването вкъщи и здравословния метод на живот. Изискванията към плановете бяха свързани с усъвършенстване на здравето на потребителите, адаптируемост към съществуващи пространства и решения, опция за елементарно разчистване и поддръжка.

Проектът STEAM на Десислава Петрова и Лилия Петрова се отличи и завоюва първата премия от 2000 лева



В основата на плана е умивалник, който посредством пара разрешава измиване на лицето, като по този начин пести 50% от употребяваната вода, освен това спомага за по-чиста и деликатна кожа. Иновативният артикул разпръсква етерични масла, облекчава запушените синуси и нос, а посредством ароматерапия отстранява напрежението и енергизира мозъка и тялото.

Орлин Давчев, член на журито, съобщи: "Защо избрахме този план за победител? Според журито единомислещо това е планът, който покрива всички критерии. Едновременно е и автентичен, осъществим, има единение на функционалност и форма, и не на последно място е доста добре презентиран и пояснен. "



Втората премия от 1000 лева завоюва Кръстьо Калъчев за плана Happy Feet, обвързван с хигиената на стъпалата и съчетаващ разнообразни функционалности.



Когато стъпалото на човек се сложи в устройството, датчик задейства водна бликам. Уредът е подобаващ както за деца, по този начин и за възрастни. Освен хигиена, продуктът предлага разпределяне и битка със напрежението посредством воден масаж, а посредством UV лампа подкрепя и битката с гъбичките по краката.

"Наградата се присъжда, тъй като доста добре адресира казуса с умората, ние всички се припознахме като евентуални ползватели. Устройството е малко, плътно, новаторско ", беше коментарът на Илиан Милинов и Веселин Симов, членове на журито.



Проектът 383 на Росен Фичеров завоюва третата премия от 600 лева



Проектът включва душ капсула, в която потребителят може да се наслаждения на следена амбиентна светлина, звуци и аромати в реалистично виртуално преживяване, в което специфични панели пресъздават форми и картини от природата. Панелът е направен от тънка мрежа, която подкрепя пестенето на вода, като разчита на повторното й потребление.

"Това е един доста добре показан план, който е ориентиран към бъдещето на баните, доста ясно дефиниран артикул, който дава отговор напълно на условията, които бяха сложени, тъй че има задоволително съображение, с цел да бъде присъдена тази премия ", акцентира журито.



Журито във второто издание на Roca One Day Design Challenge в България е формирано от одобрени експерти в региона на архитектурата и дизайна, като Георги Червендинев, началник на катедра Инженерен дизайн в Технически университет – София, Орлин Давчев, зам.-декан по образователната активност в Архитектурен факултет, Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), София, Илиан Милинов, създател на Ilian Milinov Studio, Иво Попов, учител в департамент „ Дизайн “ и лекар по дизайн в Нов български университет и Веселин Симов, Мениджър маркетинг на Roca за Югоизточна Европа.



Вярна на своята ангажираност към нововъведенията и дизайна, Roca провежда този конкурс за поддръжка на младите гении в техните първи стъпки на кариерно развиване. Roca One Day Design Challenge е основан в Испания през 2012 година като платформа, в която младите дизайнери и архитекти могат да развият своята креативност и да получат противоположна връзка от потвърдени експерти. Състезанието е едно от най-вълнуващите в дизайн бранша заради времевото ограничаване и се организира в 12 страни.

Тази година, за първи път, спечелилите на първа премия във всяко от изданията ще бъдат поканени на огромния край в Барселона, който ще се организира при започване на 2020 година

Повече информация за надпреварата и спечелилите във второто издание в България може да бъде открита в уеб страницата.

Галерия със фотоси от състезанието може да разгледате ТУК.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР