Второто издание на конкурса Музикален импулс“ в гр. Бургас единодушно

...
Второто издание на конкурса Музикален импулс“ в гр. Бургас единодушно
Коментари Харесай

Силно представяне на вликотърновски таланти на конкурса „Музикален импулс“ в Бургас

Второто издание на състезанието „ Музикален подтик “ в гр. Бургас единомислещо бе оценено като извънредно мощно като конкуренция, чудесно като организация и запаметяващо се като звездно наличие и изненади за участници и аудитория. На този декор, представянето на тримата реализатори на Договор за Европейския съюз „ Румина “ при Военен клуб Велико Търново може да се одобри като повече от сполучливо.

В пренаселената четвърта възрастова група 15-годишната Лилия Ангеличева завоюва трета премия с „ тестваните “ шлагери „ Високо “ на ФСБ и “Je suis malade ” на Лара Фабиан.

В трета група борбата не бе по-малко лека, поради огромния брой участници – близо 40. Тъкмо по тази причина извоюваното подучване от 12-годишната Преслава Стоянова – безспорен дебютант в състезанията, е напряко триумф за нея. Преси е ученичка в гр. Елена, само че певческия си гений развива в студио „ Румина “. На „ Музикален подтик “ тя се показа с песента на една някогашна „ руминка “ – Лора Владова – „ Мой бъди “ и с денс шлагера на Тини – “Finders keepers ”.

Със специфичен диплом „ за чудесно показване “ бе отличен и третият представител на „ Румина “ – 12-годишният Стефан Иванов. Стефчо завоюва жури и аудитория с песента на Васил Найденов „ След края на света “ и вечнозеления шлагер на Том Джоунс „ Дилайла “.

Талантите на студио „ Румина “ се приготвят под управлението на младия вокален възпитател Александър Пламенов, ученик на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Във второто издание на националния конкурс „ Музикален подтик “ участваха 120 надарени млади реализатори на възраст до 21 година, представители на 32 вокални школи от 23 града в страната.

Сред огромните изненади на състезанието в Бургас, проведен от Арт център „ Точно време, бе включването в състава на журито на специфичния посетител от Лондон – Уйлям Лестър. Той е професионален артист, артист и вокален възпитател с 25 години опит, в разнообразни музикални формати във Англия (The Voice Kids UK, X Factor UK, The Voice UK), а сега преподава вокално и актьорско майсторство.

Сред приятните изненади на състезанието бе и Гала концертът, озаглавен „ Бъдещите огромни звезди на България ”, извършен на сцената на препълнения с аудитория Летен спектакъл на град Бургас. Освен лауреатите на състезанието, публиката приветства и осъществяванията на българските представители на Детска Евровизия 2014 и 2016 – чаровниците Крисия и Лидия Ганева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР