Второто издание на европейския мултижанров фестивал ще се проведе в

...
Второто издание на европейския мултижанров фестивал ще се проведе в
Коментари Харесай

Изкуствен интелект, медийни манипулации и нови локации на фестивала “Театър на чудесата” 2022!

Второто издание на европейския мултижанров фестивал ще се организира в София от 27 до 30 октомври, в Регионален център за модерни изкуства “Топлоцентрала ”. Билетите към този момент са в продажба!

След сполучливия си дебют в България през есента на 2021, интернационалният мултижанров фестивал “Театър на чудесата ” (Theatre of Wonder) се завръща в София за своето второ издание, което включва нови местоположения, още по-богато наличие и именити интернационалните посетители!

“Театър на чудесата ” 2022, проведен от “ ”, в партньорство с, е част от европейска мрежа от фестивали отдадени на съдействието сред хора на изкуството и науката. Фестивалът ще се организира в София от 27 до 30 октомври, с съществена локация. Билетите за събитието към този момент са в продажба

И тази година “Театър на чудесата ” ще показа на софийската аудитория поредност от извънредно настоящи за актуалното световно общество тематики, разказани на езика на науката и изкуството – ще се докоснем и тестваме онлайн изкуствен интелект, ще дискутираме толкоз настоящата понастоящем тематика за постмодерната медийно-информационна среда и методите, по които тя ни манипулира, а за най-запалените фенове на научния storytelling е планувано и особено практическо ателие! Това са единствено част от атрактивните тематики, като цялостната стратегия, както и гостите ще станат ясни напълно скоро!

Ето и част от акцентите от програмата на “Театър на чудесата ” 2022:

На 27.10.2022, 18:30 в зала 2 на “Топлоцентрала ” столичани ще могат да гледат Improbotics – неподготвено театрално шоу, изпълнено с технологии и съдържащо теоретичен опит онлайн, основан на теста на Тюринг. Действителен чатбот, основан на изкуствен интелект, взе участие в шоуто и се пробва да се показа като човек, до момента в който изпраща реплики до един от импровизаторите посредством слушалка. Трудното и занимателно предизвикателство пред публиката е да се опита да откри, физически и прочувствен смисъл в реплики, генерирани от изкуствения разсъдък, които може изобщо да нямат подобен.

Improbotics е създадена от компютърните учени Пьотр Мировски (Великобритания) и Кори Матюсън (Канада). Те са основатели на чатбот с изкуствен интелект, основан на модели за това по какъв начин действа езикът.  Този програмен продукт може да основава текст, като планува думи въз основа на всички употребявани преди този момент. Чрез фина конфигурация на тези модели на надписите на повече от 100 000 кино лентата, Алекс може освен да генерира думи в фрази, само че и да приказва в разговори.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=drCuwBo_kko

На 28.10.2022, пт 19:00, в Зала 1 на “Топлоцентрала ”, “Театър на чудесата ” ще ни накара да поразмишляваме върху една безконечна тематика – тази за любовта. Това ще се случи посредством лекционния спектакъл  „ So Is This Love? “ на доктор Катриен Шауброк и доктор. Бен Верховен (Белгия). Любовта е дума, натоварена с доста смисли. Катриен и Бен изследват разнообразни любовни връзки и какво тъкмо значи любовта.

Чрез поредност от монолози, основателите на „ So Is This Love? “ ви предизвикват да изследвате концепцията за обич, която е подобаваща за вас и която може би желаете да приемете за ваша. Любовта приема доста форми, които са субективни. Осъзнаването на този факт може да бъде както освобождаващо, по този начин и доста объркващо.

На 29.10.2022, от 10:00, в Зала 2 на “Топлоцентрала ”, българските фенове на изобретателния сторителинг ще получат опция да се включат в извънредно забавния уъркшоп “Creative Storytelling and Science Communication: Как да създадем и разкажем хубава и запаметяваща се история на научна тематика ” с създатели добре познатите на родната аудитория Димитър Узунов и доктор Владимир Божилов. Театралният режисьор и уредник на “Театър на чудесата ” в България, прочут и от лятната академия Summer Scriptwriting Base, Димитър Узунов, дружно с известния астрофизик и комуникатор на науката Владимир Божилов ще дадат на участниците на практика принадлежности за това по какъв начин да основат и опишат пред аудитория завладяваща история на научна тематика. Участниците ще се срещнат с разнообразни формати за връзка на науката и с основите на сполучливото основаване и описване на истории. Ателието е предопределено за учени и фенове на науката, учители и преподаватели, както и към всеки, който би желал да усъвършенства информационните си умения.

Това са единствено част от атрактивните акценти на “Театър на чудесата ” 2022! Скоро очаквайте цялостната стратегия, включваща продукции, които идват от международни научни изложби, продукции в новаторски формати, които до този миг не са показани в България, както и любопитни детайлности за интернационалните участници!

Фестивалът „ Театър на чудесата “ се провежда в България от Арте Урбана Колектив, в партньорство с RATIO и Регионален център за модерни изкуства “Топлоцентрала ” и с поддръжката на стратегия “Творческа Европа ” и Национален Фонд “Култура ”. „ Театър на чудесата “ е част от европейския план.

Билети за фестивала може да откриете на цени: Пълен фестивален пропуск – 79 лв; Единичен билет – 15 лв; Дневен билет (за 29 и 30 октомври) – 29 лева Билетите могат да бъдат закупени онлайн на адрес:
https://www.arteurbanacollectif.com/theatre-of-wonder.html
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР