Второто издание на Диалози за София” ще се проведе на

...
Второто издание на Диалози за София” ще се проведе на
Коментари Харесай

Втората дискусия “Диалози за София” ще обсъжда бедността и отпадъците

Второто издание на " Диалози за София” ще се организира на 19 юли (четвъртък) от 18 часа в изложба " Структура” в София и ще сложи фокус върху тематиките " бедност” и " отпадъци”, с цел да прегледа връзките сред тях, които са забележими всекидневно в града. В рамките на събитието екипът на Визия за София ще показа налични данни, проучвания и разбор по тематиките и ще маркира стратегически решения, които могат да залегнат в дълготрайната тактика за развиване на града. Те ще бъдат разисквани и допълнени в обществена полемика с присъединяване на разнообразни заинтригувани страни и свободен вход за всички, които желаят да се включат със своите оферти и хрумвания. Дискусията се провежда взаимно с Форум Гражданско Участие като част от плана " Граждански диалози за споделена Визия за София и крайградските територии” с поддръжката на Програма Европа на Столична община.

В хода на полемиката ще бъде разисквано дали несъвършените системи за ръководство на отпадъците поддържат бедността или бедността излага на показ несъвършенствата на системите за ръководство на отпадъците. Ще се прегледат другите гледни точки към казуса - дали той е екологичен или обществен, или комбинира и двете.

Събитието ще стартира с преглед на информацията и данните - по какъв начин работи системата за ръководство на боклуци, кой поема разноските по третирането им, какви са схемите за финансиране при ръководството на смесени битови или разделно събрани боклуци. Ще бъде оценено кои са " уличните събирачи” на боклуци у нас и какъв е профилът на хората, които събират нерегламентирано боклуци от съдове за смесени битови боклуци, съдове за разделно събиране, нерегламентирани сметища, депа, както и непосредствено от генераторите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР