Второто гостуване на МЛБ в Европа се отлага за неопределено

...
Второто гостуване на МЛБ в Европа се отлага за неопределено
Коментари Харесай

Серия Лондон 2020 също отпадна от календара

Второто посещение на МЛБ в Европа се отсрочва за неопределен срок. Планираната серия от два мача сред Сейнт Луис Кардиналс и Чикаго Къбс в Лондон на 13-14 юни беше анулирана поради пандемията от ковид.

" Взехме решението, тъй като е малко евентуално обстановката да разреши да продължим по проект, а навременната анулация ни разрешава да спестим значим финансов запас ", съобщи в публично изказване комисионерът на бейзбола Роб Манфред.

Двата мача сред " чинките " и " мечетата " трябваше да се играят на Олимпийския стадион в английската столица. Именно в дома на футболния Уест Хем предишното лято Висшата лига на Съединени американски щати и Канада направи своя дебют на Стария континент със зрелищни дуели сред Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис.

Further information and FAQs can be found on our website https://t.co/VaW3rSRvYB pic.twitter.com/DW5xpo0xI1
— MLB London Series (@mlblondonseries) April 1, 2020
" Серия Лондон 2020 " е третото интернационално събитие, което отпада от календара на МЛБ за още незапочналия сезон. Лигата към този момент анулира мачовете сред Аризона Дайъмъндбекс и Сан Диего Падрес в Мексико на 18-19 април и сред Маями Марлинс и Ню Йорк Метс в Пуерто Рико на 28-30 април.

Денят на откриването в Мейджър лийг бейзбол пък беше отсрочен от 26 март за " средата на май ", без да се показва съответна дата. С оглед на засилващата се здравна рецесия в Северна Америка обаче професионалният спорт надали ще получи зелена светлина преди юни.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР