Второинстанционният съд потвърди изцяло определението на Специлизирания наказателен съд от

...
Второинстанционният съд потвърди изцяло определението на Специлизирания наказателен съд от
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 11-те задържани от разбитата край Пловдив незаконна фабрика за цигари


Второинстанционният съд удостовери напълно определението на Специлизирания углавен съд от 7 юли, с което на трима българи, седем украинци и един молдовец бе наложена най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража “, а един бе оставен без мярка поради незадоволително събрани доказателства за присъединяване му в незаконната активност.

Групата бе обезвредена на 4 юли 2019 година при координирани съвместни действия на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция " Митници “. Разкрити бяха завод за мостра на тютюн в региона на село Ръжево Конаре с потенциал за култивиране до 2 тона тютюн на час и фабрика за цигари в землището на село Труд с благоприятни условия да създава на една поточна линия по над 200 стека на час (освен настоящата поточна линия във фабриката, е била в развой на подготовка и втора).

В индустриалното хале бяха открити и конфискувани създадени на място цигари от марките Muratti и Royal с високо качество и надписи на гръцки за близо 2,4 млн. лв.. Задържан бе и ТИР, претрупан с незаконни цигари за над 3 млн. лв.. Събраните доказателства сочат, че цикълът на произвеждане в цеховете е бил затворен. Работниците не са напускали постройките, обезпечени са им били пространства за отмора, а в Ръжево Ронаре – и тунел за бягство и укриване при нужда. Халето на фабриката е било с шумоизолиращи панели, мощен генератор е осигурявал ток за производството, с цел да не бъде регистриран голям разход на сила.

Определението на Апелативния профилиран углавен съд по ограниченията за неотклонение на участниците в групата е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР