Втородивизионният Етър Велико Търново изхвърли лидера в efbet Лига Ботев

...
Втородивизионният Етър Велико Търново изхвърли лидера в efbet Лига Ботев
Коментари Харесай

Сензациите в турнира за Купата продължават: Етър изхвърли Ботев Пд

Втородивизионният Етър Велико Търново изхвърли водача в efbet Лига Ботев Пловдив от 1/16-финалите на шампионата за Купата на България. Домакините имаха потребност от продължения, с цел да се поздравят с крайния триумф с 1:0. Решителният гол в мача падна в 92-ата минута и бе дело на ветерана Даниел Младенов.

Първата добра опция в мача бе на сметката на домакините и пристигна още в 7-ата минута. След неточност в защитата на Ботев и едва върната топка към вратаря, Даниел Младенов излезе очи в очи с Ханкич. Стражът на гостите се опита пъкъл почисти мощно напред коженото кълбо, само че то се отби в тялото на футболиста на Етър. Младенов още веднъж овладя, само че сега, в който стреля към вратата, Работов го блокира, а по-късно Филипов почисти топката в корнер.

Само две минути по-късно още веднъж Младенов бе покрай красиво попадение. СЛед центриране в наказателното поле нападателят на Етър стреля с глава, само че в бранител на „ канарчетата”. Младенов въпреки всичко се ориентира най-добре и още веднъж съумя да насочи удар от въздуха със задна ножица. Коженото кълбо обаче профуча над вратата.

В 21-ата минута от щаба на Ботев имаха доста съществени искания след присъждане на основния рефер Димитър Буров. След корнер в интерес на домакините, футболистите на Ботев проведоха добра контраофанзива. Току прати топката в предни позиции, където дебнеше Маркиньос. Той се пребори с защитник на Етър и излезе самичък против Анатоли Господинов. Главният арбитър обаче видя неправда в дейностите на Маркиньос и отсъди нарушаване в нахлуване.

Две минути преди края на първата част Кольо Станев направи страховит пробив отдясно и навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Филип Филипов. Бранителят на гостите не игра с топката, само че все пак основният рефер реши, че няма нарушаване в интерес на домакините, макар сериозните искания от щаба на „ виолетовите”.

В 57-ата минута Па Конате осъществя във вратата на Етър, само че попадението бе анулирано заради засада. Телевизионните повторения обаче демонстрираха, че футболистът на Ботев е на една линия с бранителя на великотърновци Дичев.

В 71-ата минута домакините пропуснаха още един добър късмет. След офанзива отдясно Младенов центрира към Николас Фемия пред наказателното поле. Той овладя и стреля от междинна отдалеченост, само че в навън.

Ботев отговори с удар на Антоан Бароан, който също не попадна в задачата.

В 79-ата минута гостите проведоха отлична офанзива, като единствено намесата в защита на Фемия, предотврати сигурен гол. Па Конате нахлу мощно в наказателното поле и комбинира на двойно подаване със собствен съотборник отляво. Вместо да стреля от комфортна позиция, Конате продължи надясно към Маркиньос, който обаче се засуети и не съумя да стреля бързо, позволявайки на Фемия да му отнеме.

Десет минути преди края на постоянното време феновете станаха на най-спорния миг в срещата. Вратарят на домакините Анатоли Господинов излезе отвън наказателното си поле, с цел да пресече пас към състезател на гостите. Вратарят стигна о топката, само че след рикошет тя срещна ръката му и излезе в тъч. Главният рефер обаче реши, че няма предумисъл в дейностите на вратаря и не му сподели червен картон.

Резултатът в мача бе открит в самото начало на продълженията. Само две минути след подновяването на играта домакините съумяха да поведат след гол на ветерана Даниел Младенов. Той обаче свърши по-лесното след страховит пробив на Кольо Станев. Той преодоля трима бранители на гостите преди да навлезе в пеналта и да откри необезпокоявания Младенов на към 10 метра от голлинията фронтално против вратата. За опитния Младенов не представляваше никаква компликация да се разпише за 1:0.

В последната минута на първото продължение Мариян Иванов си изкара втори жълт картон и остави своите с човек по-малко за решителните последни петнадесет минути в срещата.

Па Конате пропусна неповторим късмет да изравни в 109-ата минута. След центриране отдясно топката трансферира всички в наказателното поле и попадна в непокрития Конате. Той овладя и стреля мощно, само че над вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР