Втородивизионният Добруджа издигна кандидатурата на техническия директор на БФС Георги

...
Втородивизионният Добруджа издигна кандидатурата на техническия директор на БФС Георги
Коментари Харесай

Добруджа предлага Гонзо за шеф на БФС

Втородивизионният Добруджа издигна кандидатурата на техническия шеф на БФС Георги Иванов за поста президент на идния ексклузивен конгрес, който би трябвало да се организира на 15 март. Клубът е провел заседание с решение да застане зад кандидатурата на Иванов. Изпратено е писмо до БФС с нужната документи. 48-годишният някогашен нападател е младеж на Локо Пд, а татко му е легенда на Ботев Пд. В България Гонзо е играл още единствено за Левски. Участник в националния тим на Мондиал 1998 във Франция, само че без да играе в 3-те мача на " лъвовете ". От 2022 година е механически шеф на БФС и отговорник за националните тимове.
Петодивизионният ФК Ахелой от Областната група в Бургас също разгласи поддръжката си за Гонзо.
Кандидатът за президент Димитър Бербатов и неговият екип не престават срещите си с представителите на футболните клубове и школи в България с трето посещаване в Пловдив. Абсолютният голмайстор на националния отбор видя спор на ползи в издигнатите кандидатури на Михаил Касабов и Георги Иванов.
" Всеки клуб е свободен да издигне кандидатурата на който реши, само че индивидът би трябвало да каже дали приема или не. След това може да разясняваме, в случай че се стигне до това, само че цялото нещо поражда избрани въпроси. Конфликт на ползи има под някаква форма и тези неща би трябвало да бъдат изчистени, с цел да може конгресът да се организира по почтен и либерален метод. Ако работиш в структурите на БФС и се кандидатираш за президент, това значи, че би трябвало да излезеш от тези структури и да покажеш, че няма да си в организацията на конгреса и да дърпаш нещата към себе си ", разяснява Бербатов пред медиите в Пловдив.
" Оценката за акцията ни дотук е доста положителна. Вижда се храброст в клубовете, разискват се доста тематики и проблеми, които към този момент сме обсъждали на предните ни две срещи. Това значи, че в последните три години нещата не са се подобрили, а задълбочили. В българския футбол би трябвало смяна. Ние желаеме просто почтен конгрес. Това, което желаеме да създадем, го предлагаме пред всички. Срещаме се и с кметовете, с цел да ги срещнем с програмата, финансирането, плановете, които сме подготвили. Това, че някой се пробва да работи по друг метод, ще остави футбола ни на дъното още 20 години. Ние се опитваме да променим нещо. Заставаме с лицата си и представяме това, което желаеме да създадем. Клубовете би трябвало да бъдат смели. За 20 топки натискът, който им се оказва - мисля, че това към този момент е отминало. България се стреми да се развива и дано създадем по този начин, че да имаме бъдеще, а не да си скубем косите и да се чудим за какво футболът ни не върви. Трябва да демонстрираме, че има единение и се работи за положителното на спорта, тъй като футболът е феномен ", добави рекордьорът по мачове в националния отбор и дълготраен капитан Стилиян Петров, който е в екипа на Бербатов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР