Втородивизионният Бристол Сити изигра един от най-великите си мачове и

...
Втородивизионният Бристол Сити изигра един от най-великите си мачове и
Коментари Харесай

Втородивизионен отбор изненадващо изхвърли Ман Ю от битката за купата

Втородивизионният Бристол Сити изигра един от най-великите си мачове и в профил носителя на Купата на Лигата Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите в конкуренцията. Тимът от " Аштън Гейт " завоюва с 2:1 с гол в добавеното време на срещата, дело на Кори Смит. Жозе Моуриньо употребява по-голяма част от аварийните си футболисти, само че това не може да бъде опрощение за Специалния, защото домакините бяха доста по-мотивираният тим.

Още първоначално Серхио Ромеро трябваше да се намесва на няколко пъти, а Златан Ибрахимович отговори в другия завършек на терена с уцелена греда. След това страничния дирек порази и Маркъс Рашфорд след отдалечен изстрел. Бристол пък означи гол посредством Флинт, само че съдията отсъди фаул против вратаря на Юнайтед Ромеро.

Втората част стартира стремително за домакините и те поведоха в 51-ата минута. Марлън Пак разцепи защитата на " алените дяволи " със ужасно подаване и изведе на чиста позиция Джо Брайън. Десният бек на Бристол стреля незабавно и направи повече от брилянтен удар, който се оказа неспасяем за Серхио Ромеро - 1:0.

Само 7 минути търпя насладата на домакините, тъй като Златан Ибрахимович изравни със мощен удар от директен. След това Юнайтед вкара няколко от титулярите си в предни позиции и натисна за успеха. Вратарят Стийл трябваше да избива два удара на Лукаку - с глава и с ляв крайник, с цел да запази паритета.

В 93-ата минута Бристол сподели темперамент и провежда рискова контраофанзива. Мат Тейлър трансферира защитата на гостите, която напълно не помни Кори Смит. Той се обърна и промуши топката около Ромеро, с цел да донесе трагичния триумф на отбора от втория ешелон.

След края на мача почитателите на Бристол не устояха на напрежението и нахлуха на терена, с цел да прегърнат своите любимци.

В другия мач нощес Челси се наложи вкъщи над Борнемут с 2:1. Уилиан поведе домакините, а Дан Гослинг изравни в 90-ата минута. В ответната офанзива обаче Алваро Мората донесе триумфа на Челси, съобщи Sporta.bg.

Вижте видео от Бристол-Манчестър Юнайтед ТУК!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР