Второ заседание по делото за референдум срещу презастрояването на столичния

...
Второ заседание по делото за референдум срещу презастрояването на столичния
Коментари Харесай

Референдумът за Младост пак в съда утре

Второ съвещание по делото за референдум против презастрояването на столичния регион Младост ще се организира на следващия ден в Административен съд - София. 

На 20 октомври Административният съд отсрочи делото против отхвърли на Столичния общински съвет да се организира референдум, поради събирането на още доказателства. 

Съдебна експертиза трябваше да ревизира данните, обработени от ГРАО, дали са действителни 14-те хиляди подписа, събрани от комитета " За Зелен Младост ". От тях ГРАО признаха едвам 8 000. Ако инспекцията потвърди, че над 10% от жителите на " Младост " са поискали директно допитване, той е трябвало да бъде наложителен или е следвало да бъде утвърден от Столичния общински съвет. 

Съдът дефинира експерт да се заеме с инспекцията на подписите, за което на „ За Зелен Младост " беше наложено да заплати гаранция от 1200 лева!!! Буквално минути преди края на посочения 10-дневен период успяхме да съберем и да внесем желаната сума, оповестиха от " За Зелен Младост " през днешния ден. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР