Второ отлагане на делото срещу 19-годишния Олег Чавдаров от Пазарджик,

...
Второ отлагане на делото срещу 19-годишния Олег Чавдаров от Пазарджик,
Коментари Харесай

Второ отлагане на дело срещу нередовен шофьор, причинил смъртта на двама души


Второ отсрочване на делото против 19-годишния Олег Чавдаров от Пазарджик, който при тежка злополука аргументи гибелта на двама младежи. Първото съвещание беше отсрочено поради заболяване на подсъдимия, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пазарджик.

Днес съдът не даде ход на делото, след отвод да бъде конституиран като частен обвинител бащата на починалата Нина Иванова, Илия Илиев.

19-годишният Олег Чавдаров този път се яви в правосъдната зала. На правосъдното съвещание участваха и доста близки, и фамилиите на починалите Нина Иванова и Наско Чавдаров. Според обвинителния акт на 29 октомври предходната година на пътя Братаница-Ветрен дол Олег Чавдаров е предизвикал гибелта на 22-годишната млада жена и 18-годишния юноша. Той е карал автомобила БМВ, в който тримата пътували с превишена скорост, без удостоверение за правоуправление на МПС и след приложимост на наркотично вещество.

Леката кола се е завъртяла, напуснала е пътното платно и е последвал съдбовният удар в крайпътно дърво. Адвокатите на потърпевшите фамилии желаеха като частни обвинители да бъдат конституирани родителите на починалите младежи. След към половин час размисъл, правосъдният състав с ръководител Коста Стоянов отхвърли да конституира като подобен бащата на Нина, Илия Илиев, който не е припознал щерка си и не попада в акта и за раждане.

Според прокурор Стоян Пешев, наказателният развой не е място за определяне на бащинство. Защитата на подсъдимия Олег Чавдаров също се оказа срещу настояването за конституиране. Илия Илиев е отглеждал умрялото момиче от раждането до гибелта му и има права, съобщи юрист Ангел Боев.

Решението на Окръжен съд-Пазарджик предстои на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. Поради тази причина делото беше отсрочено за началото на месец септември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР