Второ основно училище Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива

...
Второ основно училище Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива
Коментари Харесай

Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Второ главно учебно заведение „ Димитър Благоев “ се включи в националната самодейност „ Написаното остава. Пиши вярно! “. Тя се провежда във връзка Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност от Институтът за български език „ Проф. Любомир Андрейчин “ при Българската академия на науките.

Събитието се организира на площад „ Македония “, където учениците направиха къса диктовка, освен с цел да ревизирате знанията си по български правопис и пунктуация, а с цел да засвидетелствате почитта си към българската култура и просвета, към българските учители, учени и академични преподаватели, просветители и дейци на културата.

Всички участници получиха стикери „ Написаното остава. Пиши вярно! “, чието предопределение е да бъдат залепени върху табели или надписи на обществени места, в които са позволени правописни неточности.

Кампанията „ Написаното остава. Пиши вярно! “ цели да притегли вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, специалистите – учители, откриватели, академични преподаватели, институциите, свързани с образованието, към голямото значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развиването на обществото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР