Второ кардиологично отделение на УМБАЛ-Пловдив“ обявява нова кампания за безплатно

...
Второ кардиологично отделение на УМБАЛ-Пловдив“ обявява нова кампания за безплатно
Коментари Харесай

Безплатно измерване на кръвното в Пловдив

Второ кардиологично поделение на „ УМБАЛ-Пловдив “ афишира нова акция за гратис премерване на артериалното налягане. Тя ще се организира на 18 юни от 12 ч. до 13,30 ч. на 13 етаж.
Едновременно с инспекцията на кръвното пациентите ще получат и самостоятелни съвещания в посока верен диетичен и двигателен режим. Храненето при пациенти с хипертония, дислипидемия и хиперурикемия. Затова след прегледите всички пациенти ще получат листовки със препоръки по какъв начин да сортират и комбинират храните, с цел да живеят здравословно.
Първата акция се организира на 17 май в Световния ден за битка с хипертонията и мина при голям интерес. Без нито едно изключение стойностите на артериалното налягане на пациентите не бяха референтни, уточни началникът на отделението доктор Боряна Чомпалова. Коментирана е назначената терапия, а при някои от болните тя е била усъвършенствана.
И досега в отделението не престават да звънят пациенти и да търсят помощ във връзка сърдечно-съдови болести, огромна час от тях са диабетици, показаха експерти от Втора кардиология в УМБАЛ-Пловдив (бул. България 234, ет. 13). Затова решили да създадат нова акция и да бъдат потребни на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР