Вторник, 15 март, е 20-ият ден от войната на Русия

...
Вторник, 15 март, е 20-ият ден от войната на Русия
Коментари Харесай

Преговорите между Русия и Украйна отново са без резултат

Вторник, 15 март, е 20-ият ден от войната на Русия против Украйна. Ето какво знаем към този миг:
– Преговорите сред украинската и съветската делегация бяха прекратени и ще продължат в сряда. Шефът на кабинета на Володимир Зеленски Михайло Подоляк уточни, че има основни разлики, само че и опция за компромис, написа УНИАН.

– Президентът на Съединени американски щати Джо до Брюксел идната седмица, с цел да се срещне с водачите на НАТО при първото си посещаване в Европа откогато съветският президент Владимир Путин стартира инвазия в Украйна. Украинският президент Зеленски ще направи послание на Съединени американски щати.

– Най-малко четирима души загинаха  при въздушни удари и обстрел против Киев, оповестиха украинските управляващи. Руските войски напредват към украинската столица, а кметът Виталий Кличко разгласи 35-часов полицейски час.

– Руската журналистка от Първи канал която в понеделник се появи в ефир с афиш с надпис: “Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната ”, е в неопределеност втори ден. Никой не може да се свърже с нея, нито я е виждал от понеделник. Постъпката й обаче беше избрана като мъжество от целия свят.

– При удар против телевизионна кула покрай град Ровно в северозападна Украйна починаха минимум 19 души и бяха ранени още девет. Почти всички съветски настъпления в Украйна обаче са в застой, разгласи върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати. 35-часов полицейски час ще бъде въведен в Киев във вторник вечерта, заяви кметът на града. По-рано стана ясно, че министър председателите на Полша, Словения и Чешката република са отпътували с трен за Киев, с цел да се срещнат с украинския президент Владимир Зеленски и премиера Денис Шмихал.

– Защитниците на Мариупол, водена от чеченските бойци на Кадиров.

– Според данните от английското разузнаване Русия може би има опция да се с цялостна мощност още 14 дни и в случай че украинците устоят повече, може да излязат спечелили. Украинският президент Зеленски съобщи в следващо видеообръщение, че за 19 дни руснаците са колкото в двете войни в Чечня.

– Руски разузнавач, капитан от съветската войска, по време на „ строго секретна “ интервенция в Украйна, което значи, че Владимир Путин към този момент е изгубил 12 висшестоящи военни от началото на интервенцията до момента.

– Председателят на МВФ Кристалина Георгиева съобщи, че е допустимо поради глобите.

– След като Съединени американски щати оповестиха, че разполагат с информация, че Русия е помолила Китай за оказване на военна и финансова помощ за нейната война с Украйна, Пекине да има сходна молба от Москва. На срещата за Украйна сред представители на Съединени американски щати и Китай съветникът по национална сигурност Джейк Съливан е изразил публично загрижеността на своята страна по отношение на възможна китайска помощ и предизвести, че в случай че това стане, няма да мине.

– Руските сили нанесоха в Западна Украйна, покрай полската граница. Най-малко



























































Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР