Вторият в класирането на Лига 1 Ланс победи с 3:1

...
Вторият в класирането на Лига 1 Ланс победи с 3:1
Коментари Харесай

Ланс победи Пари Сен Жермен с 3:1

Вторият в класирането на Лига 1 Ланс победи с 3:1 лидера Пари Сен Жермен в дербито на 17-ия кръг на френското футболно състезание и редуцира изоставането си от върха на единствено четири точки.

За столичани това бе първо проваляне от март предходната година. За ПСЖ не играха Лионел Меси, Неймар, Ренато Санчес и Приснел Кимпембе.

Ланс стартира чудесно срещата и още в петата минута Пжемислав Франковски откри резултата в интерес на домакините, само че три по-късно Юго Екитике изравни с втория си гол за отбора този сезон.

До почивката обаче Ланс бе по-активният тим и съумя да си върне водачеството с гол на Лоис Опенда в 28-мата минута на дуела.

Втората част на мача стартира по сходство на първата - с бърз гол за отбора на Ланс, който повиши на 3:1 в 47-мата минута посредством Алекси Клод-Морис. След гола парижани най-сетне започнаха да водят играта, само че чудесно проведеният отбор на домакините не разреши на Килиан Мбапе и съотборниците му да създадат освен това.

Пари Сен Жермен има 44 точки в класирането, до момента в който Ланс е с 40. Третият Олимпик Марсилия, който по-късно през днешния ден гостува на Монпелие, е с 33.

По-късно през днешния ден са дуелите: Страсбург - Троа, Лил - Реймс, Монпелие - Олимпик Марсилия и Рен - Ница.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР