Вторият тур на местните избори започна нормално в област Добрич.

...
Вторият тур на местните избори започна нормално в област Добрич.
Коментари Харесай

Как се гласува в скован от страх град?

Вторият тур на локалните избори стартира обикновено в област Добрич. Всички секции отвориха в точния момент и все още няма сигнали за нарушавания. В една секция в община Добрич е анулирано машинното гласоподаване, защото тя не е проработила и гласоподавателите гласоподават единствено на хартия. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 884
На балотаж кмет избират през днешния ден жителите на три общини – Балчик, Каварна и Добрич. Разкритите секции в тези общини са 195, като в 162 гласоподавателите ще могат да гласоподават и с машина. Кмет на кметства през днешния ден се избира и в 10 села от четири общини.

Как локални хора от Каварна разясняват първия тур и изборните нарушавания?

" 46% от общия избор на първи тур е концентриран в пет индивида от две политически партии. По-скоро съм неудовлетворен от % гласуващи. За следващ път България демонстрира, че доста невисок % се интересува от тези процеси и даденото му право на глас, един на четири години зависи твоето бъдеще от теб и ти да не отидеш до урната за пет минути! "

" Балотажът ще е доста забавен. Има подадени над 15 сигнала за пазаруване на гласове и полицията в Каварна не е подхванала никакви действия за разрешаване на този проблем. Което още веднъж приказва, че локалните структури на полицията най-вероятно също работят в избрана посока. "

" Изненада ме пасивността на каварненското РПУ, полицията и прокуратурата на град Каварна, откакто се знаеше, че престъпен контингент взе участие в манипулиране на следващи избори и бяха известени. Може би с тяхно предпочитание или безучастие подкрепиха пазаруването на тези избори. Има нужда РПУ – Каварна и районна прокуратура да бъде сменен целият състав, до чистачка! Има подадени не 15, а 25-26 сигнала за едни и същи хора, които се занимаваха с пазаруване на гласове, част от тях са общински чиновници, шеф отдели, има снимков материал по какъв начин се раздават пари пред секции. 25 сигнала за 12 часа значи, че на всеки 30 минути е ставало нещо в град Каварна. Вотът в Каварна е платен над 60%! "

В Каварна страхът се усеща на всички места. Криминална конструкция е заела съществени позиции в града, настояват още каварненците, които показват своето мнение в ефира на БНР.

" Хората би трябвало да схванат, че изборът, който се прави, не е единствено за през днешния ден. Той няма измерението на 100, 200, 500 лв.. Това е изборът за нашите деца, за нашите бизнеси, за развиването на града. Хората би трябвало да спрат да се опасяват. Този боязън няма да го има, в случай че хората, които го основават, не ръководят общината. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР