Вторият тур на местните избори във Франция може да се

...
Вторият тур на местните избори във Франция може да се
Коментари Харесай

Кога ще бъдат завършени местните избори във Франция?

Вторият тур на локалните избори във Франция може да се организира през юни тази година или през януари 2021 година. Предложенията бяха направени на среща сред представители на политически партии с премиера Едуар Филип, съобщи БГНЕС.
" Премиерът изрично се опълчи на избори през септември и есента като цяло, като сподели, че те могат да бъдат планувани или през юни, или през януари ", съобщи пред Агенция Франс Прес представител на опозицията. Други участници в срещата потвърдиха тази информация, като означиха, че министър-председателят не желае да съчетава изборите и началото на новата образователна година. Като цяло мненията са разграничени и няма еднопосочно решение нито от държавното управление, нито от политическите сили.
Източници на Агенция Франс Прес, близки до премиера, обявиха, че Филип желае да предотврати отлагането на изборите до януари 2021 година. В края на седмицата държавното управление ще внесе отчет в Народното събрание, в който ще изложи позицията си по този въпрос.
По-рано научният съвет при френското държавно управление оцени вероятността за осъществяване на втори тур на общински избори, отсрочен заради пандемията от ковид. Според специалисти, гласуването е допустимо през юни, само че би трябвало да се подхващат спомагателни ограничения за понижаване на риска от разпространяване на болестта, в това число смяна на процедурата за осъществяване на предизборни акции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР