Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент се провежда

...
Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент се провежда
Коментари Харесай

Балотажът на живо в Dir.bg: Радев или Герджиков?

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент се организира през днешния ден. В балотажа вземат участие кандидат-президентските двойки, издигнати от инициативни комитети, Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева.

Избирателите могат да гласоподават от 7.00 ч. до 20.00 ч. Извън страната изборният ден стартира в 7.00 ч. локално време и завършва в 20.00 ч. локално време. Когато в 20.00 ч. пред изборното помещение има негласували гласоподаватели, те се позволяват до гласоподаване след 20.00 ч., само че не по-късно от 21.00 ч.

Хората, които са били включени в изборните описи на лицата, сложени под карантина или наложителна изолираност на 14 ноември, ще бъдат включени и в описите за гласоподаване с преносима изборна кутия на 21 ноември, в случай че не престават да са под карантина или наложителна изолираност в изборния ден.

Тези, които са сложени под карантина след 14 ноември, след подаване на заявката си ще бъдат включени в листата за гласоподаване с преносима изборна кутия, в случай че на територията на обитаемото място, в което са карантинирани, има формирани преносими изборни секции.

6:49

Без тежки произшествия мина нощта преди балотажа , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. До този миг не са регистрирани сигнали за тежки закононарушения. Няма данни и за нарушавания на сигурността на секциите.

6:14
Втори тур на президентските избори
Гласуването е до 20 часа, не се позволява предизборна пропаганда

21:12
Започна изборният ден зад граница, първи гласоподават сънародниците ни в Нова Зеландия

Започна гласуването за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България в чужбина. Тази вечер в 20.00 ч. българско време /7.00 ч. локално време на 21 ноември 2021 г./ изборната секция в Крайстчърч, Нова Зеландия отвори порти за сънародниците ни, които желаят да упражнят правото си на глас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/. Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването в Австралия.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на двамата претенденти за президенсткия пост, както и тези на политическите водачи, от 19 ч. на 21 ноември в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът публицистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на На живо във Фейсбук страницата на На живо във
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР