Вторият старт на ракета от новия руски космодрум "Восточний" по

...
Вторият старт на ракета от новия руски космодрум "Восточний" по
Коментари Харесай

Руски спътник падна край Антарктида

Вторият старт на ракета от новия съветски космодрум "Восточний " по всяка възможност е завършил несполучливо и спътникът на борда ѝ е паднал в океана покрай Антарктида. Това оповестяват източници на организации РИА "Новости " и "Интерфакс ".

Третият сателит от серията "Метеор-М " по всяка възможност не е достигнал заложената орбита. Изглежда, че същата орис е сполетяла и другите апарати на борда - студентския спътник "Бауманец-2 " и 18 наноспътника на съветски и задгранични възложители.

От "Роскосмос " към този момент няма коментар, с изключение на известие за публицистите, че не е открита връзка със спътника "заради неявяване на апарата на целевата орбита ", написа "Дневник ". По проект би трябвало данните от борда да стартират да идват към час след старта, когато последната степен на ракетата доближава плануванаъа орбита.

Но два часа по-късно не е имало никаква информация, което най-малкото значи необикновена обстановка с ракетата притежател "Союз-2,1б ". Сателитът "Метеор-М " № 2–1 е предопределен за метеорологични наблюдения, надзор на озоновия пласт и радиацията в околоземното пространство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР