Вторият състезателен ден от надпреварата в юбилейната регата “Черноморец Бургас”2018г.,

...
Вторият състезателен ден от надпреварата в юбилейната регата “Черноморец Бургас”2018г.,
Коментари Харесай

Щурмово време отложи началото на втория ден на регата Черноморец Бургас 2018

Вторият спортен ден от конкуренцията в юбилейната регата “Черноморец Бургас”2018г., стартира със забавяне, заради вдигнат байрак за щурмово време. Така към 13 часа бе даден първи старт за деня за тимовете в шестте класа – Оптимист, Кадет, Лазер 4.7; 420, 470 и Фин.

Много пристрастености и страсти белязаха двете гонки за деня и сътвориха работа на журито на регатата, с ръководител интернационалният арбитър Георги Паунов.

В края на спортния ден се организира специфична гонка за наградите на ТЕХНОПОЛИС, в акваторията на Пристанището. Бургазлии и гостите на града се любуваха на ветроходството от „ една ръка разстояние “, наблюдавайки ситуирани по пешеходната алея в пристанището, от Фара през Морска гара до Магазията, спортни вехи. В шоуто взеха присъединяване децата от клас Оптимист и с това означиха Световния ден на Оптимиста. Победител в тази гонка е Владимир Стоянов от Яхтклуб „ Порт Варна”.

Такава ветроходна гонка се организира за първи път в град Бургас и се осъществя от Яхтклуб „ Черноморец Бургас “, с неизменимата помощ на „ Пристанище Бургас “ ЕАД и Морска администрация Бургас.

Временно класиране, след ден втори на регата “Черноморец” – Бургас.

Снимка Милен Добрев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР