Вторият президент на Република България Петър Стоянов бе един от

...
Вторият президент на Република България Петър Стоянов бе един от
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Динко беше една от емблемите на Пловдив

Вторият президент на Република България Петър Стоянов бе един от стотиците, които пристигнаха да се сбогуват с пловдивската футболна икона Динко Дерменджиев. Стоянов съобщи, че Чико в никакъв случай няма да бъде пропуснат и че през годините си на играч е давал значим образец на подрастващите в Пловдив.

“Футболист и огромен пловдивчанин. Динко, Бог да го елементарни, беше една от емблемите на Пловдив. Говоря по този начин, тъй като го познавам повече от 40 години, мога да кажа, че бяхме другари и ми е доста мъчително да бъда през днешния ден на погребението му. Видяхме се преди 4-5 месеца, беше още напълно във форма. Ние сме общували непрестанно. Беше пресен, с хубаво възприятие за комизъм, както постоянно. Успокоението е, че Динко ще остане измежду именитите пловдивчани, той няма по какъв начин да бъде забравен”, съобщи Стоянов.

“Бяхме горди, че хора като Динко, чест му прави на Христо Бонев, че е тук. Те останаха в Пловдив през годините. Беше доста съблазнително да отидеш в София, да играеш в ЦСКА или в Левски. За нас това беше значимо, за пловдивските хлапета, това беше доста значим образец. Бяха емблематични пловдивчани, като се изключи че бяха и огромни футболисти”, добави той. Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР