Вторият предварителен доклад на Гражданската авиация на Иран разкрива, че

...
Вторият предварителен доклад на Гражданската авиация на Иран разкрива, че
Коментари Харесай

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Вторият прелиминарен отчет на Гражданската авиация на Иран разкрива, че украинският пътнически аероплан, свален край Техеран, е бил изумен с две зенитни ракети с дребен обхват на деяние.

Докладът показва, че машината „ Боинг” 737-800 на компанията „ Международни авиолинии на Украйна” е била свалена от зенитно-ракетен комплекс „ ТОР-М1”, който е стрелял от северна посока.

Попаденията били направени, до момента в който самолетът е бил на към 2400 метра надморска височина, над жилищен регион. Машината изгубила височина, блъснала се в атракция от увеселителен парк, паднала на земята, пресякла футболно игрище, изцяло се разрушила и частите се запалили.

Самолетът изхвърчал в 6:12 часа локално време на 8 януари. Загубен е от радарите за първично наблюдаване единствено 3 минути по-късно, а от радарите за вторично наблюдаване в 6:18 часа.

Иранските управляващи, въпреки и с няколко дни забавяне, признаха че са свалили самолета, който по простъпка е бил помислен за американска крилата ракета.

Тогава Техеран беше в цялостна бойна подготвеност, откакто бяха изстреляли балистични ракети по американски позиции и чакаха ответен удар от Съединени американски щати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР