Вторият понеделник на ноември обещава да се превърне в незабравимо

...
Вторият понеделник на ноември обещава да се превърне в незабравимо
Коментари Харесай

Знаменитият Рой Айерс идва у нас в компанията на трима виртуозни музиканти

Вторият понеделник на ноември дава обещание да се трансформира в незабравимо прекарване за всички меломани, запалени по джаз, фънк и соул звученето. Легендарният вибрафонист Рой Айерс идва у нас за първи път за една вечер, заредена с неугасващата му креативна сила. В пламенното му странствуване през стиловете ще се включат трима изключителни музиканти, които ще го поддържат на сцената на Sofia Live Club с виртуозните си умения на бас китара, клавишни и барабани.
Промоционалните билети за концерта на 12-и ноември към този момент са изчерпани, към момента са наличнни общоприети, на цена от 40 лева Един от най-семплираните реализатори в историята на музиката, „ кръстникът на нео соула “ Рой Айерс идва у нас по покана на Reel Feel и Sofia Live Club, които означават осем години сполучливи взаимни събития.
Бруклинският басист Trevor Allen е първият, определен от Рой да се включи в тази специфична вечер. 9-членната тайфа, с която Trevor свири всеки вторник в емблематичното за Манхатън Café Wha?, е една от основните в Ню Йорк за жива музика в стиловете фънк, соул и арендби. Клубът е прочут на ценителите от десетилетия, a редица популярни имена са почнали кариерата си точно оттова, в това число такива като Bob Dylan, Jimi Hendrix, Kool & The Gang и Joan Rivers.
Работата на Allen го свързва с носителя на Грами Freddie Jackson и соул дивата Angela Jackson, с помощта на което бързо открива, че арендби, фънкът, соулът и блусът са втората му природа. Хоризонтът му се уголемява още с помощта на турнето му в Канада с артист от Западна Африка. В сполучливото шоу A Soulful Night Of Keys пък си партнира с три генерации изключителни джаз пианисти – Mark Adams, Lonnie Liston Smith и Brian Jackson. Сред скъпите му качества като басист са ползата към разнообразните структури и умеенето да усеща сътрудниците си на сцената.
Зад клавишните на 12-и ноември ще застане Everett Freeman Jr., разгласен за млада вяра и правоприемник на Jay McShann още при следването си в консерваторията в Канзас. Носител е на Грами за продукцията на „ Begging the Shadows”, изявява се сполучливо и като музикален шеф в извънредно сполучливото шоу „ Paul Robeson”. Everett има зад тила си турне с Oleta Adams, свирил е и на най-големите джаз фестивали в Щатите и отвън тях, в това число и North Sea Jazz Festival. Освен актуален и джаз пианист, той е и надарен арендби артист.

На барабаните в пътешествието през едни от най-емблематичните части от необятната музикална кариера на Рой Айерс, измежду които Everybody Loves The Sunshine, Daylight, We Live In Brooklyn Baby, ще се включи Christopher De Carmine от Куинс, Ню Йорк. Кариерата му започва още от 10-годишна възраст, когато геният му, завещан и по майчина, и по бащина линия, се концентрира в пеенето и записите с най-големите госпел хорове. В гимназията се научава да свири на барабани и се насочва и към арендби, хип-хоп и джаз. В последните години дава уроци по барабани в Китай, а измежду забавните обстоятелства от кариерата му се подрежда изявата му пред Бил Клинтън.
Ветеран във всевъзможни жанрове и течения, пионер на джаз фънка, кръстник на нео соула, основна фигура в ейсид джаза, извънредно виртуозен вибрафонист, вокалист, надарен композитор и продуцент – Рой Айерс е всичко това, както и един от най-семплираните актьори за последните десетилетия. Творчеството му е повлияло директно редица музиканти от най-разнообразни стилове и е употребено неколкократно от имена като Guru, Mary J Blige, A Tribe Called Quest, Erykah Badu, 50 Cent, Tupac, Ice Cube, The Roots, Jill Scott, Jamiroquai и доста други.
Първото посещение на Рой Айерс у нас ще е на 12-и ноември в Sofia Live Club. Стандартните билети на цена от 40 лева към момента са налични в OMV и мрежата на Eventim. Началото е планувано за 21:00 ч., а вратите отварят в 20:00 ч. Ако потенциалът на клуба не е напълнен оптимално, билетите на входа ще са на цена 50 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР