Вторият по сила – жълт код за опасно ниски температури

...
Вторият по сила – жълт код за опасно ниски температури
Коментари Харесай

До -12 градуса в сряда, АМ „Тракия“ пак е затворена

Вторият по мощ – жълт код за рисково ниски температури е разгласен в 22 обласи в страната за 28 февруари, сряда, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Само в шест области на страната кодът е зелен.

ВИЖТЕ СНЕЖНА СОФИЯ В НАШАТА ГЛЕРИЯ

Предупреждението е в действие за областите:

Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

София – европейската дестинация за градски ски

Вятърът към момента ще е от север-североизток, в Източна България ще е сдържан до мощен. Минималните температури ще са сред -12 и -7 градуса, по южното Черноморие – до -3 – -4 градуса.

Още сутринта от югозапад преваляванията ще стопират и облачността ще стартира да се раздира .

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува още леден въздух.

До края на денонощието снеговалежите ще спрат, най-късно – в крайните североизточни региони. Остава студено, с оптимални температури сред -7 и -2 градуса, малко по-високи – в крайните югозападни и югоизточни региони. Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта ще се приближи до междинното за февруари.

Над планинските масиви

на Югозападна България преваляванията сутринта ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее, след обяд – и до най-вече слънчево. В останалите планини към момента ще превалява сняг, в развой на прекъсване, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към -7 градуса, на 2000 метра – към -13 градуса.

Над Черноморието

ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг, в южните региони – примесени с дъжд, които след обяд ще стартират да стопират. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред -4 и 1 градус. Температурата на морската вода – 4-5 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Заради изобилен снеговалеж тук-там в страната

пътната конюнктура е усложнена ,

оповестяват от АПИ (api.bg). Магистрала „ Тракия “ в региона на град Бургас още веднъж е затворена за придвижване поради изобилен снеговалеж.

Затворен за придвижване е и пътят Русе – Разград – Шумен и през Дюлински проход за всички МПС заради изобилен снеговалеж.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР