Вторият по сила футболен турнир на Стария континент - Лига

...
Вторият по сила футболен турнир на Стария континент - Лига
Коментари Харесай

"Шахтьор" - "Базел": Украински щурм или швейцарско спокойствие

Вторият по мощ футболен шампионат на Стария континент - Лига Европа, към този момент навлиза в своите естествени граници, до колкото е допустимо това в година, белязана от пандемията от ковид.

След насилствената пауза и отсрочените развръзки в осминафиналите, отборите към този момент са в Германия, където безвредно би трябвало да продължат да се борят за мечтания трофей. А през днешния ден (11 август) е време за един непредвидим украинско-швейцарски конфликт.

" Шахтьор " Донецк излиза против " Базел " в среща, която може да гледате директно по bTV Action от 21:45 ч.

Снимка: Getty Images

Какво ни следва да забележим?

" Шахтьор " в профил " Волфсбург " в предходния стадий на конкуренцията, откакто във втория мач вкъщи победи с 3:0 с късни голове. Тимът стана първенец на Украйна с лекост, като в последните кръгове от шампионата не възпитаниците на Луис Кастро никога не си почиваха. Всъщност " Шахтьор " няма загуба от 15 март насам.

Снимка: Getty Images

" Базел " обаче е подготвен с швейцарска акуратност да прекъсне тази серия. " Червено-сините " също без проблеми си осигуриха мястото на четвъртфиналите от Лига Европа в Германия, побеждавайки на два пъти " Айнтрахт " с 3:0 и 1:0.

Отборът на Марсел Колер приключи на трето място в шампионата на страната си. Шампионатът завърши преди дни и преимуществото е, че футболистите не са излезли от форма.

Снимка: Getty Images

Дали обаче това ще им е задоволително против коравия украински войник?

Отговорът през днешния ден (11 август) от 21:345 ч. по bTV Action!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР