Вторият по големина суверенен фонд в света, който контролира активи

...
Вторият по големина суверенен фонд в света, който контролира активи
Коментари Харесай

Суверенен фонд с активи от $900 милиарда иска да инвестира в България

Вторият по величина върховен фонд в света, който управлява активи в размер на 900 милиарда $, търси благоприятни условия да влага в България. Китайският China Investment Corporation (CIC) изследва другите възможности за инвестиции в бизнеса у нас.

Това стана ясно по време на среща на основния секретар на икономическото министерство Владимир Туджаров с изпълнителния вицепрезидент на CIC Лиу Дзун. Представителите на фонда са на посещаване у нас по покана на институцията.

Инвестиционният колос е държавно сдружение, като активите му доближават 900 милиарда $. Той е основан преди 10 години, като главната му цел е да ръководи част от големия валутен запас на страната и да осъществя инвестиции в непознати активи.

 Китайски колос избира сред три български града за новия си цех
Китайски колос избира сред три български града за новия си цех

Инвестицията може да доближи 30 милиона евро

Фондът има голям оборотен капитал, който му разрешава да осъществя огромни вложения в браншове, като инфраструктура, промишлено произвеждане и туризъм, като има осъществени планове във Англия, Германия, Полша, Албания, Съединени американски щати и други.

От формалното известие на Министерство на стопанската система излиза наяве, че делегацията е получила информация за опциите за вложения индустриалните зони у нас. При сходно влагане съучастничество може да бъде обезпечено от държавното сдружение " Национална компания индустриални зони " ЕАД.

" Предложено бе да бъдат прегледани и опциите за финансово партньорство сред CIC и Българската банка за развиване в това число за финансиране на капиталови планове у нас ", допълват от ведомството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР