Вторият пилот на полет на Air Китай предизвикал аварийно спускане

...
Вторият пилот на полет на Air Китай предизвикал аварийно спускане
Коментари Харесай

Пътници в самолет преживяха най-големия си кошмар, а причината е изключително нелепа

Вторият водач на полет на Air Китай провокирал спешно втурване на самолета, откакто пушил електронна цигара, заяви BBC. Разследващите случая открили, че водачът се опитал да скрие обстоятелството, че пуши, само че по случайност изключил климатичната апаратура, което довело до намаление кислородните равнища в летателния уред.
Екипажът на полета от Хонг Конг до град Далиан снижил самолета с повече от 6,500 метра надморска височина.
Първоначалната инспекция на китайската Администрация за гражданска авиация посочила, че вторият водач опитал да изключи вентилацията, с цел да предотврати димът да доближи до кабините с пасажерите, а вместо това изключил цялата климатична апаратура.
Властите осведомиха, че това наложило екипажът да предприеме незабавни ограничения, спускайки кислородните маски на пасажерите, до момента в който успее да позволи казуса.


Ако самолетът стартира да губи налягането в кабината, водачът е задължен да снижи летателния уред до по-ниска надморска височина, с цел да обезпечи сигурността на екипажа и пътуващите.

След като са открили, че климатизацията е изключена, водачите я задействали назад и по-късно върнали самолета до естествената му височина.
Властите проверяват по-подробно случая, като ревизират както черната кутия, по този начин и устройството, записващо всичко протичащо се в пилотската кабина, с цел да открият точната причина за случая.
Авиокомпанията даде обещание " нулева приемливост “ към държанието на екипажа си.
В правилника на китайската авиация категорично се не разрешава екипажът да пуши, както и пасажерите на борда да употребяват електронни цигари.
Все отново през 2015 година друга китайска авиолиния беше упрекната, че водачите й са пушили, откакто националното радио интервюирало пасажерите по време на полет от Хонг Конг до Пекин, които твърдели, че усещат мощен аромат на пушек, приближаващ от пилотската кабина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР