Вторият пълнометражен филм на режисьора Светла Цоцоркова Сестра си тръгна

...
Вторият пълнометражен филм на режисьора Светла Цоцоркова Сестра си тръгна
Коментари Харесай

Българският филм "Сестра" си тръгна с награда от фестивала в Сан Себастиан

Вторият пълнометражен филм на режисьора Светла Цоцоркова " Сестра " си потегли с една от премиите от 67-ия кинофестивал в Сан Себастиан, приключил на 27 септември. Лентата беше отличена със специфичен диплом от програмата " Нови режисьори ", оповестява " София филм фест ".

В " Сестра " се наблюдава животът на момиче, чиито неистини съществено заплашват света на нейното семейство. Главната роля е поверена на младата Моника Найденова, която е изобретение на Цоцоркова от нейния пълнометражен дебют - " Жажда ", взел редица интернационалните награди. Във кино лентата вземат участие още Светлана Янчева, Асен Блатечки, Елена Замяркова, Валентин Ганев и Иван Савов. Автори на сюжета са самата Цоцоркова и Светослав Овчаров, които са и продуценти на кино лентата.

" Филмът на Цоцоркова е за фамилния живот и сестринството; за дребните, сякаш почтени неистини, които споделят
членовете на едно семейство и за метода, по който могат да бъдат преодолени несъгласията сред близки хора – тематики, които са познати на всеки от нас ", написа за " Сестра " Ксавие Анри-Рашид във " Варайъти ".

А Кристобал Соаги разяснява в списание Cineuropa: " Вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова е доказателство за нейния гений и качества да пресъздава връзки сред членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят. "

Филмът води началото си като план на " София мийтингс ", а след това е подсилен и от фестивалите в Арас (Франция), Солун (Гърция) и Хонконг (Китай). " Сестра " е продукция на " Омега Филмс " и " Фронт филм " в копродукция с Катар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР