Вторият пакет от санкции на ЕС засяга 70 % от

...
Вторият пакет от санкции на ЕС засяга 70 % от
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Санкциите на ЕС засягат 70% от руския банков пазар

Вторият пакет от наказания на Европейски Съюз визира 70 % от съветския пазар на банкови услуги и основни държавни компании, в това число отбранителни компании. Това сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в Брюксел след изключителната среща на върха на Европейски Съюз за Украйна.

" За първи път този пакет включва финансови наказания, които ще лишат Русия от достъп до най-важните финансови пазари. Сега се насочваме към 70% от съветския банков пазар, както и към основни държавни компании, в това число отбранителни такива ", сподели тя.

„ Санкциите на Европейски Съюз ще попречат на Русия да преработва и продава нефт ”, съобщи тя.

" Ограничаваме достъпа на Русия до сериозни технологии, които са от значително значение за построяването на проспериращо бъдеще, измежду които и усъвършенстваната полупроводникова технология ", сподели Фон дер Лайен.

Руските дипломати и предприемачи ще бъдат лишени от фаворизиран достъп до Европейски Съюз заради визовите ограничавания, които ще бъдат част от втория пакет от наказания на Европейски Съюз против Москва.

" Дипломатите и предприемачите от Русия към този момент няма да имат фаворизиран достъп до Европейски Съюз ", сподели тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР