Вторият пакет антикризисни мерки е отражение на това, което се

...
Вторият пакет антикризисни мерки е отражение на това, което се
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Големият проблем е как ще я караме нататък

Вторият пакет антикризисни ограничения е отражение на това, което се случва по улиците. Не е ясно какъв е крайният проект, какво се цели. Гасят се зародили пожари на места, главно с политически привкус. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов.

Големият проблем е по какъв начин ще я караме нататък при рецесията с ковид. Иска ми се този диалог да стане технократски, да бъде освободен от политика, с цел да стартират да се вземат верните решения, уточни той.

По думите на синдикалиста би трябвало да бъде въведен спомагателен заплатен отпуск, изключително за хората, които отглеждат деца.

Димитър Манолов: Искам унищожаване на налога върху минималната заплата

Новите ограничения са повече обществени и по-малко стопански, съобщи изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов. За стопанската система е доста значимо една помощ да дойде в точния момент. Това не се случи. Пет месеца след експлоадирането на рецесията парите са стигнали едвам до към 7000 дребни и микропредприятия. Това е една непремислена мярка. Отпускането на парите през оперативни стратегии допуска административна тежест, която много забавя процеса, разяснява той.

Положителна мярка бяха дейностите на Българската национална банка по разсрочването на заемите на физическите лица и компаниите. Такава позитивна бъдеща мярка ще бъде новата стратегия 60/40 – разшири се кръгът на лицата и компаниите, които могат да вземат участие и се усилиха периодите, уточни Добрин Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР