Вторият пакет американски санкции срещу Москва във връзка със случая

...
Вторият пакет американски санкции срещу Москва във връзка със случая
Коментари Харесай

САЩ предвиждат редица изключения във втория пакет санкции срещу Москва

Вторият пакет американски наказания против Москва във връзка със случая " Скрипал " влизат в действие на 19 август и ще работят най-малко една година, заяви в документално изказване говорителката на Държавния департамент Морган Ортегас.

Съединени американски щати вкарват глобите поради офанзивата с нервнопаралитичния сътрудник Новичок против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал през 2018 година във Англия.

Мерките произтичат от американски закон от 1991 година за унищожаване на химическите и биологическите оръжия и ще влязат в действие след известяван на Конгреса, сподели дипломатката. Съгласно закона глобите могат да бъдат анулирани единствено в случай че Русия показва изрично пред интернационалните инспектори, че няма да употребява химическо оръжие в бъдеще.

В рамките на новия пакет наказания Вашингтон ще се опълчва на всякакво подкрепяне на Москва със заеми, финансова и техническа помощ от страна на интернационалните финансови институции, ще ограничи достъпа на американските банки до пазара на съветския държавен дълг и ще ограничи износа на редица типове артикули и технологии за Русия, означи Ортегас.

Според Държавния департамент ще се ограничи износът най-много на " химическа и биологична продукция с двойно предопределение ", заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР