Вторият обвиняем по делото за катастрофата с участието на лидера

...
Вторият обвиняем по делото за катастрофата с участието на лидера
Коментари Харесай

Адвокатът на бащата на бебето от инцидента с Местан: Обвинението няма да издържи

Вторият обвинен по делото за злополуката с присъединяване на водача на ДОСТ Лютви Местан към този момент е с наложена гаранция от 2 000 лева При случая почина 6 месечно бебе. До през вчерашния ден обвинен беше единствено Местан, само че след експертизата, като съпричинител на случая беше притеглен и бащата на починалото дете. Местан разяснява, че не е сюрпризиран, юристът на бащата обаче счита, че доказателствата против клиента му няма да устоят в съда.

Според обвиняването, бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед се е движел с близо 30 ккм над допустимата скорост и не е направил вярната маневра, с цел да избегне конфликта с колата на Лютви Местан. Това е посочила автотехническата експертиза. Адвокатът на Юсеин Ахмед разяснява, че обвиняването няма да издържи в съда.
Николай Димитров, юрист: Бяха изброени пет или шест нарушавания, които едно с друго си противоречаха. Не смятам дори, че този акт е направен с методичната помощ на Върховна касационна прокуратура. Не смятам, че по този начин е прецизирано обвиняването, както би трябвало да бъде.
Семейството на починалото шестмесечно бебе към този момент не живее в село Първица. Според едни от съседите то се е преместило в Кърджали, съгласно други - бащата след нещастието е отпътувал в чужбина. Повечето хора от селото отхвърлят да разясняват случая.
Джелил Юсуф: Щом по този начин значи желаят да обвинят бащата на детето, значи има нещо гнило.
Веднага след злополуката Лютви Местан съобщи, че съществена виновност за случая има бащата на починалото дете. 9 месеца той беше единственият обвинен, до през вчерашния ден.

Днес водачът на ДОСТ отхвърли коментар за повдигнатото от прокуратурата обвиняване на водача на другата кола, само че съобщи, че не е сюрпризиран.
Лютви Местан: На този стадий сме в цялостно незнание и не сме осведомени с нито един стадий от следствието. Ще заявя наново обаче, че нямам виновност за злополуката и ще потвърдим моята, своята непорочност с моите бранители. Истината, рано или късно, става ясно.
В хода на следствието следва правенето на още една сложна експертиза и по-късно може да се чака делото да влезе в съда.

Трагичният случай стана на 14 април на основния път за граничния пункт Маказа.
 Готова е експертизата за злополуката с Лютви Местан Готова е експертизата за злополуката с Лютви Местан
Готова е автотехническата експертиза за злополуката с Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе, научи "По света и у нас ". Инцидентът стана в сре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР