Вторият ноемврийски Слънчев джаз+ започва с три от имената в

...
Вторият ноемврийски Слънчев джаз+ започва с три от имената в
Коментари Харесай

Бах и Вивалди, плюс френски шансон в джаз идиом

Вторият ноемврийски Слънчев джаз+ стартира с три от имената в преди малко почналия Д`Жаз в Невер, където ще гостуваме идната седмица.
Общото сред трите осъществявания е класическата им основа.

В началото още една комбинация от последния соло пиано албум на Буге Веселтофт - Хорал на Й.С.Бах, следван от Вивалди в осъществяване на Франсоа Кутюрие Тарковски квартет и Ерел Бесон с Павана на Форе. Бах е и името на отдадения му албум от пианиста Дитер Илг.
От него слушаме обичаната на доста джазмени Ария, а преди този момент още един пианист на същия самостоятелен лейбъл с две композиции - авторската " Свобода " и шлагера на Стиви Уондър, отдаден на Дюк Елингтън. Името на пианиста е Ииро Рантала, а в парчето на Стиви негов сътрудник е приятелят ни Улф Вакениус.
Гласовете в предаването са свързани с френския шансон в джаз идиом - Стейси Кент с версията на " Avec le temps " на Лео Фере и Карл Зеро с композицията на Генсбур в дословен превод на португалски - " Agua Na Boca ".
Финалът е отпратка към Мадридския интернационален джаз фестивал, където още веднъж ще сме с Хорхе Пардо, този път в компанията на старите приятелки от септета на Пако де Лусия Карлес Бенавент и Тино ди Хералдо.

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, от 21:00 ч., на честотите на Радио София или онлайн .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР