Вторият най-силен чомек в ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път

...
Вторият най-силен чомек в ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път
Коментари Харесай

Цветанов отново нападна Радев и припомни как Плевнелиев не му е правил спънка, когато е искал от ВВС да се кандидатира за президент

Вторият най-силен чомек в ГЕРБ Цветан Цветанов за следващ път атакува президента Румен Радев. Повод бе забавеният декрет от президента за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който е препоръчан за вътрешен министър.

" Президентската институция търси нов опит за борба с изпълнителната власт. Това е техен жанр на работа. Преди години да вземем за пример Георги Първанов напълно бързо задейства процедурите за освобождението на Бойко Борисов от поста основен секретар, с цел да поеме друга позиция. Не помня тогава Сергей Станишев, Първанов или Румен Петков да са саботирали по някакъв метод тези дейности. Когато Румен Радев трябваше да напусне поста си от Военновъздушните сили, президентът Плевнелиев също незабавно издаде декрет, макар че се знаеше, че ще бъде повдигнат за претендент за държавен глава от Българска социалистическа партия ", сподели Цветанов в студиото на утринния блок на " Нова телевизия ".

Той още веднъж съобщи, че Радев е в интернационална изолираност. " Какви срещи направи той на сесията на Организация на обединените нации? С президента на Иран и с президента на Украйна, което беше необичайно. С какво запомнихте президентството на Радев, което продължава повече от година. Всичко, което прави той, е да критикивуа или държавното управление, или Борисов, или институциите. Аз и огромна част от българите не знаем какви са целите му, само че всички разбираме за тези борби. Борисов не търси борба, а разговор ", разяснява още някогашният вътрешен министър.

Той призна, че постъпката на Алекандър Манолев, който отдръпна номинацията си за министър е виновна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР