Вторият най-добър плувец на България за миналата година – Любомир

...
Вторият най-добър плувец на България за миналата година – Любомир
Коментари Харесай

Епитропов доволен от адаптацията си в САЩ

Вторият най-хубав плувец на България за предходната година – Любомир Епитропов, е удовлетворен от акомодацията си в Съединени американски щати, където от началото на месеца е студент в университета на Източна Каролина.

19-годишният търновец записа две втори места на ярдов басейн за американския си отбор в дуела с университета на Южна Каролина. На 100 бруст той записва 55,7 сек., а на 200 - 2:00,6 мин.

“Дебютното ми съревнование в Съединени американски щати мина добре. Два пъти станах втори с няколко десети разлика. Първият път ме победи брусист, година по-голям от мен, а втория едно момче от другия университет. Времената ми не са бързи, само че за този интервал са добре “, разяснява пред BGswim.com Епитропов, който през предходната година плува на международно и европейско състезание.

“Доста по-различно е да се плува на ярдов басейн, само че макар че имах три дисциплини през 20-25 минути не почувствах отмалялост. А даже не бяхме подготвяни за това съревнование. Мисля, че на ярдов басейн ще ми е много по-лесно от на метровия. Ще ми е като разформироване сред огромните надпревари “, добави държавният първенец на 200 м бруст.

За него първата седмица в Съединени американски щати е била много стресираща, до момента в който свикне с всички задължения и условия на университета на Източна Каролина, където учи “Спортни науки”, и америкнаския порядък като цяло.

“Доста по-различно е от обстановката в България, само че мисля, че влизам в час и няма да е изключително мъчно да се оправя. Това важи освен за мен, само че и за всички в университета на Източна Каролина “, добави Епитропов.

Той, както и съотборникът му във Вихрен (Сандански) Антъни Иванов, са в непрекъснат контакт с треньора си Николай Вакареев, с цел да координират програмата и подготовката си.
 И двамата възнамеряват да се приберат напролет у нас, с цел да нападат още при първата опция олимпийски норматив на държавното състезание на 50-метров басейн в София.

Скоро може да се изправят и в директен конфликт на университетите им.

В първото си съревнование за “Вирджиния Тех” Антъни записа победа и второ място. Следващата му конкуренция в Съединени американски щати ще е тази събота (19 януари) в четиристранна среща с тимовете по плуване и скокове във вода на университетите Джордж Вашингтон, Синсинати и Джеймс Мадисън. Домакин е Вирджиния Тех.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР