Вторият най-богат човек в света Бил Гейтс, който е бил

...
Вторият най-богат човек в света Бил Гейтс, който е бил
Коментари Харесай

Богаташите с над $100 милиарда станаха двама

Вторият най-богат човек в света Бил Гейтс, който е бил водач в класацията на милиардерите преди, през днешния ден е изпреварен от създателя на Amazon Джеф Безос. Въпреки това няма голяма разлика сред положението на двамата.

Досега Безос бе единственият човек в света с благосъстояние над $100 милиарда, написа Frotune. Състоянието на създателя на Microsoft също надмина 100 милиарда $, като то не е било толкоз огромно от взривът на дот-ком балона към 2000 година.

Безос обаче занапред ще усилва своето благосъстояние, което се дължи на разрастването на бизнеса му. Сега създателят на Amazon има $145,6 милиарда, като единствено през 2018 година е добавил $20,7 милиарда, а Гейтс е нараснал положението си с $9,5 милиарда за същия интервал.

Не е ясно дали филантропът ще успее да резервира положението си, защото той е дарил повече от 35 милиарда $ на неговата фондация и възнамерява да дава част от парите си за щедрост. Безос също може да се раздели с част от благосъстоянието си поради развода с неговата брачна половинка.

Финансите на двамата предприемачи акцентират възходящата бездна сред заможните поданици в Съединени американски щати. Тези с максимален капитал покачват благосъстоянията си най-бързо.

Следващият, който е напът да се причисли към клуба на ултра богатите е европеецът Бернар Арно, натрупал благосъстоянието си от $86,2 милиарда, с помощта на бизнеса си с първокласни артикули. Сумата съставлява 3% от стопанската система на Франция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР