Вторият най-богат човек в Индия дарява 7,5 млрд. долара на

...
Вторият най-богат човек в Индия дарява 7,5 млрд. долара на
Коментари Харесай

$7.5 млрд. дарение от индийски богаташ

Вторият най-богат човек в Индия подарява 7,5 милиарда $ на благотворителната фондация, която е основал, като общите му дарения са 21 милиарда $. Азим Премджи, ръководител на софтуерната компания Wipro, връчва акции на стойност към 530 милиарда рупии на неговата филантропска организация, съобщи CNN. Общият му принос включва 67% от акциите на Wipro, оповестява Wipro в изказване, представено от CNN.

Премджи основава фондацията си през 2001 година за да насърчи образованието като метод да се сътвори “по-хуманно, заслужено и етично общество за всички наши граждани”. По-рано оказва помощ за развиването на фамилния бизнес. Той е повлиян от концепцията на Ганди за благосъстоянието и потреблението му за възстановяване на обществото, а "не сякаш някой го има. "

Wipro е учреден от бащата на Премджи през 1945 година, съгласно CNN. Преждевременната гибел на бащата през 1966 година връща Премджи в Индия от Станфордския университет на 21-годишна възраст. Той култивира това, което е почнало като бизнес с растително масло и го трансформира в софтуерна и осведомителна компания, заяви CNN.

73-годишният предприемач е номер 51 по показател на милиардерите Bloomberg с 18,4 милиарда $ и остава най-големият акционер на Wipro, притежаващ 56% от акциите на компанията в Бангалор, заяви Bloomberg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР