Вторият Национален доставчик на услуги, който постигна оперативна съвместимост с

...
Вторият Национален доставчик на услуги, който постигна оперативна съвместимост с
Коментари Харесай

От 14 август още един официален партньор на АПИ започва продажба на е-винетки


Вторият Национален снабдител на услуги, който реализира оперативна съгласуемост с Електронната система за събиране на пътни такси на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), стартира продажба на електронни винетки от 14 август. „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД осведоми АПИ, че има намерение да започва продажбата на е-винетки от 00:00 часа на 14 август 2019 година под комерсиалната марка DigiToll – както на особено създадената онлайн платформа www.digitoll.bg, по този начин и в партньорската мрежа на „ Интеркапитал груп “, позната с услугата „ Cashterminal ”, която разполага с над 1500 платежни терминални устройства в страната.

В края на юли „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД потвърди оперативна съгласуемост със системата на АПИ, според Общите условия за Национални снабдители на услуги.

До момента АПИ има контракт за Национален снабдител на услуги с „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД, с „ Телетол “ АД и с „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД, като „ Телетол “ АД към момента не е постигнала оперативна съгласуемост със системата на АПИ и не може да продава електронни винетки. С въвеждане в комерсиална употреба на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние трите регистрирани национални доставчика ще имат опция да оферират и тол услуги след доказване на оперативна съгласуемост с електронната система на АПИ.

В първата фаза от процедурата за регистрация на Национален снабдител на услуги е „ Иком “ АД. Дружеството желае да партнира единствено в събирането на тол такси.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР