Вторият модел в гамата на Bugatti ще се продава едновременно

...
Вторият модел в гамата на Bugatti ще се продава едновременно
Коментари Харесай

Вторият модел на Bugatti ще е уникален

Вторият модел в гамата на Bugatti ще се продава по едно и също време с хиперколата Chiron и ще има каросерия, каквато сега не предлага нито един производител на пазара. Това разгласи генералният шеф на френската марка Стефан Винкелман в изявление за изданието Motor1.com.

Бъдещият автомобил на Bugatti може да се окаже електрически и като подобен да стане най-хубавият в своя клас, загатна топ-мениджърът, само че не пожела да посочи, дали компанията му разполага с нужните технологии да основаването му. Винкелман обаче беше безапелационен, че за разлика от Chiron, новият модел на Bugatti ще бъде комфортен да ежедневно потребление.

Съответно, автомобилът ще бъде и по-евтин като цена, само че и тя ще съставлява 7-цифрена сума в евро. Все отново, би трябвало да се посочи, че базовият вид на Chiron надвишава 2 млн. евро. Очаква се новият модел да е към 2 пъти по-евтин.

По-рано тази година Винкелман призна, че Bugatti може да направи кросоувър, защото тези модели (особено доста скъпите) се радват на сериозен интер на пазара. Според изданието Car, в компанията лаботят точно над кросоувър с две порти, който ще получи хибриден силов елемент въз основата на 4,0-литровия V8 мотор, слага на Lamborghini Urus.

Предполага се, че вторият модел на Bugatti ще се появи на пазара дружно с третия - електрическия седан Royale, построен въз основата на Porsche Taycan. Това ще стане през 2023 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР