Вторият кръг от сезона във Формула е на дневен ред.

...
Вторият кръг от сезона във Формула е на дневен ред.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран При на Емилия-Романя, екшън още от първата обиколка!

Вторият кръг от сезона във Формула е на дневен ред. Състезанието за Гран При на Емилия-Романя на пистата Имола започва в 16:00 часа, а мокрото време предвещава доста екшън!

От първа стартова позиция започва международният първенец Люис Хамилтън с Мерцедес, а до него е Серхио Перес с Ред Бул. На втора стартова решетка са съотборника на Перес - Макс Ферстапен и Ферари-то на Шарл Льоклер.

Още в загряващата обиколка Льоклер от Ферари се завъртя на един от завоите, само че бързо се върна на пистата.

Секунди след началото на надпреварата двата Редбула притиснаха Хамилтън, а в завоя Тамбурело Люис и Верстапен влязоха колело до колело, британецът се качи върху бордюра и това докара до счупане на част от предното крило на международния първенец, който след това изгуби първата си позиция за сметка на Макс. Малко по-късно последва влизане на кола за сигурност поради злополука с присъединяване на Латифи, която му коства присъединяване до края на конкуренцията. Пилотът обаче не пострада.

В седмата обиколка сейфти карът напусна и борбата се възобнови. Хамилтън опита незабавно да си върне първото място, само че нидерланският му противник се отбрани. В същото време Шарл Льоклер бе на под секунда зад седемкратния международен първенец и дебнеше своя късмет за офанзива.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР