Вторият кръг на Аустрелиън Оупън поднесе поредна голяма изненада. Един

...
Вторият кръг на Аустрелиън Оупън поднесе поредна голяма изненада. Един
Коментари Харесай

Голяма изненада в Мелбърн, един от фаворитите изхвърча

Вторият кръг на Аустрелиън Оупън сервира поредна огромна изненада. Един от любимците за положително показване в Мелбърн Давид Гофен отпадна едвам във втория си мач от французина Жулиен Бенето.

Белгиецът беше поставян даже измежду скритите любимци за оценката след съвършеното си показване на шампионата в Лондон през ноември, в който би Рафаел Надал и Роджър Федерер, а на финала падна от Григор Димитров.

Сега обаче трябваше да преклони глава пред 59-ия в света французин след тричасова борба в жегата в Австралия при 1:3 сета (6:1, 6:7, 1:6, 6:7). Така седмият подложен е навън от конкуренцията и към този момент е най-голямата жертва в схемата.

А началото на мача не предвещаваше тази развръзка. Гофен стартира мощно, проби противника си още в първото му подаване, а след това осъществя още два пробива до края на сета, с цел да го завоюва с впечатляващото 6:1.

Във втората част обаче подлият французин се разсъни. Двамата размениха по един пробив в самото начало и в самия завършек на сета, което докара до тайбрек. В него борбата беше завързана, само че Бенето осъществя минипробив в последния вероятен миг и завоюва дългия гейм със 7:5, с което изравни резултата.

В третия сет Гофен просто отсъстваше. Съперникът му го попиля за 6:1 и по този начин се стигна до решителната четвърта част. Тя се разви по сходство на втората с бързи замени на по два пробива и нов тайбрек.

В него Бенето сподели по-здрави нерви и навакса закъснение от 2:4, след което наниза пет следващи точки и затвори мача в своя изгода, поднасяйки най-голямата изненада при мъжете досега.

Подобни проблеми нямаше за Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът даде един сет на непоставения руснак Карен Хачанов, само че след 6:4, 7:6, 6:7, 6:4 и близо четири часа на корта се поздрави с класирането за идната фаза. В нея ще се изправи против Томаш Бердих.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР