Вторият градски фестивал по стрийт фитнес, паркур-фрирън, баскетбол 3х3 и

...
Вторият градски фестивал по стрийт фитнес, паркур-фрирън, баскетбол 3х3 и
Коментари Харесай

Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън на ърбан фестивала в събота

Вторият градски фестивал по стрийт фитнес, паркур-фрирън, баскетбол 3х3 и алпийски тролей са огромните атракции на следващия фестивал " Спортувай в твоя град ", плануван за тази събота, 11 юли, от 16 до 20 часа в Княжеска градина до Орлов мост.

Събитието се провежда за девета поредна година, като в последните шест непроменяемо е част от самодейност " София - европейска столица на спорта ". За повторно обаче в него се включват най-нашумелите шлагери в последно време в ърбан дисциплините: стрийт фитнес и паркур-фрирън.

Това лято всички интензивности са разположени на сетове в Княжеска градина до Орлов мост. Още от петък ще бъде построена зоната за паркур-фрирън, един спорт, който мощно набира известност и напълно скоро се чака да бъде признат в олимпийската стратегия. Там осъществяванията ще стартират в 16 часа, само че загревките ще стартират от обяд.

Малко по към бул. " Цар Освободител " е мястото за стрийт фитнес феновете, които още веднъж са подготвили неповторимо шоу с доста музика и изключителна динамичност. Началото е в 16 часа. Най-добрите майстори, измежду които и именитият гимнастик Йордан Йовчев, ще бъдат на линия, а всеки може да се опитва и да получи скъпи препоръки.

Също в 16 часа ще стартира и шампионатът по баскет 3х3, който още веднъж ще събере част от най-хубавите градски отбори. Атракциите се допълват от алпийския тролей, който ще бъде обтегнат на две особено построени платформи в пространството пред монумента. По въжето ще могат да се спускат гратис всички искащи под погледа и наставленията на един от най-хубавите алпинисти на България Дойчин Боянов, изкачил без О2 най-високия връх на планетата Еверест.

Най-добрите майстори от всички спортове и интензивности ще се съберат пред особено построената сцена за тържественото разкриване в 17.00 часа. Участниците ще бъдат поздравени от носителят на 4 олимпийски медала Йордан Йовчев, от алпиниста Дойчин Боянов и от новата млада звезда на българския спорт Йоана Илиева, която прави същински възторг в международната фехтовка. Талантливата българка стана предходната година европейска шампионка на сабя при дамите до 20 години. На шампионата за девойки и младежи в Хърватия тя записа общо 11 победи. Това е най-големият триумф на българската фехтовка и първа купа от състезание от сходен сан след ерата " Васил Етрополски ". Тази година красивата спортистка е лице на самодейност " София - евростолица на спорта ".

Гости на ърбан фестивала " Спортувай в твоя град " ще бъдат и други известни български спортни звезди и известни персони. Всички събития ще бъдат съпроводени с доста музика и занимателни осъществявания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР