Вторият финален мач за титлата на България по баскетбол между

...
Вторият финален мач за титлата на България по баскетбол между
Коментари Харесай

Сини фенове налетяха на баскетболисти и финалният мач за титлата бе прекратен

Вторият заключителен мач за купата на България по баскетбол сред " Левски ЛУКойл " и " Балкан " бе пресечен три минути преди края, поради опит за разпра на агитката на столичния отбор с баскетболистите на " Балкан ". В момента към момента се чака полицията да изведе всички почитатели и дуелът да продължи пред празни трибуни в столичната зала " Универсиада ", само че паузата се проточва повече от половин час.

Първите искри пламнаха 25 секунди преди почивката. След тайм-аут ръководителите на защитата в залата бяха извикани на съдийската маса заради пререкания сред играчи от аварийна пейка на " Балкан " и почитателите на " Левски ЛУКойл ", намиращи се на метри от тях (впрочем, основните искания на отбора от Ботевград са, че " сините " почитатели преднамерено са били ситуирани над скамейката на гостите). Към баскетболистите полетяха разнообразни предмети, плюнки, а тъмнокожите играчи на ботевградчани бяха отправяни и маймунски звуци и знаци.

Все отново след почивката дуелът продължи, само че три минути преди края почитателите на домакините започнаха да мятат отново предмети, бутилки с вода, тояги и даже самоинициативно изработен клуп за бесилка, която се развяваше демонстративно по време на мача по посока на тма на " Балкан ". Някои ултраси от агитката, формирана най-вече от почитатели на футболния " Левски ", даже пробваха да нахлуят на игрището и да се сбият с баскетболистите на гостите.

Двубоят бе преустановен при 65:59 за " Левски ЛУКойл ", а решението на съдиите бе публиката да бъде изведена от залата. Полицията и стюардите изкараха столичните почитатели, само че тези от Ботевград отхвърлиха да изоставен с крясъци " Върнете ни парите ". Ситуацията към момента остава патова и не е ясно дали изобщо дуелът ще бъде доигран.

Иначе " Балкан " води с 1-0 победи след мач №1,игран отново в " Универсиада " преди два дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР