Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет Св.

...
Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Излезе Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в СУ

Вторият стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски " за образователната 2017/2018 година беше разгласен през днешния ден, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение, написа ДАРИК.
 
4480 новоприети студенти са се записали или са удостоверили специалността, в която са класирани на първия стадий. За втория стадий на класиране са признати още 1072 студенти, от които 940 в постоянна и 132 - в задочна форма на образование.
 
Запълнени след първия стадий на класирането са специалностите " Психология ", " Публична администрация ", " Право " в постоянна и задочна форма, " Международни връзки ", " Медицина ", " Фармация ", " Английска лингвистика ", " Скандинавистика ", " Китаистика ", " Японистика ", " Кореистика ", " Компютърни науки ", " Софтуерно инженерство ", " Информационни системи ", " Журналистика ", " Връзки с обществеността " и новата компетентност " Графичен дизайн ".
 
Чакащи претенденти за третото класиране има за съвсем всички факултети, показват от Софийския университет. И допълват, че на второ класиране са запълнени местата в задочните форми на специалностите.
 
От 19 до 21 юли, в това число, класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно. На 25 юли ще бъде разгласен третият стадий на класирането в СУ. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 26-28 юли, в това число.

 
7230 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото ни висше учебно заведение. Най-много са претендентите, показали като предпочитание специалността " Психология ". На второ и трето място са специалностите " Публична администрация " и " Социология ", следвани от " Английска лингвистика ", " Компютърни науки ", " Софтуерно инженерство ", " Българска лингвистика ", " Информатика ", " Информационни системи " и " Право ", напомнят от Софийския университет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР