Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св.

...
Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св.
Коментари Харесай

СУ обяви второто класиране на кандидат-студентите

Вторият стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ за образователната 2018/2019 година беше разгласен през днешния ден.
4 248 новоприети студенти са се записали или са удостоверили специалността, в която са класирани на първия стадий. За втория стадий на класиране са признати още 1 909 студенти.
Запълнени след първия стадий на класирането са специалностите „ Комуникационен мениджмънт “, „ Информационни системи “, „ Компютърни науки “, „ Скандинавистика “, „ Музикално медийни технологии и тонрежисура “ и „ Графичен дизайн “.
От 18 до 20 юли 2018 година в това число класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.
На 24 юли 2018 година ще бъде разгласен третият стадий на класирането. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 25 – 27 юли 2018 година в това число.
Днес беше разгласен и първият стадий на класирането за компетентност „ Медицина “.
Класираните от този стадий претенденти ще имат опция да се запишат в компетентност „ Медицина “ като не вземат участие в идващите стадии. Ако не се запишат, губят добитите студентски права и отпадат от идващите стадии на класиране. Записването на класираните се прави на 18 и 19 юли 2018 година
Вторият стадий на класирането ще се извърши на 22 юли 2018 година В него вземат участие некласираните от първия стадий кандидат-студенти. Записването се прави на 23 юли 2018 година при следните благоприятни условия: Кандидатите да се запишат в компетентност „ Медицина “, като не вземат участие в последния стадий или да не се запишат в компетентност „ Медицина “ като губят добитите студентски права и отпадат от последния стадий на класиране. Третият стадий на класирането ще се извърши на 24 юли 2018 година Срокът за записване е от 25 до 27 юли 2018 година Резултатите от това класиране са дефинитивни.
7 104 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение. 551 души са подали документи за класиране в компетентност „ Медицина “.
На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е „ Психология “. На второ място е „ Комуникационен мениджмънт “, една от новите бакалавърски стратегии на Софийския университет, образованието в която ще стартира през идната образователна година. Третото място, както и през предходната година, заема специалността „ Публична администрация “. На идващите места претендентите са сложили „ Компютърни науки “, „ Английска лингвистика “, „ Софтуерно инженерство “, „ Социология “, „ Българска лингвистика “, „ Информационни системи “ и „ Информатика “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР