Вторият ден от наложената двуседмична карантина започна в Банско. Вчера

...
Вторият ден от наложената двуседмична карантина започна в Банско. Вчера
Коментари Харесай

Втори ден антивирусна карантина в Банско

Вторият ден от наложената двуседмична карантина стартира в Банско. Вчера изтече срокът, в който хората с непрекъснато местопребиваване в курорта, можеха да се завърнат в него. От нощес влизането в и излизането от града е безусловно неразрешено. А нарушителите са застрашени от затвор и солени санкции.

Карантината не пречупи духа на банскалии, оповестява Българска национална телевизия. Част от тях посрещнаха първата нощ под обсада със специфичен флашмоб, с цел да възвърнат вярата на съгражданите си.

Полиция и жандармерия са на пост на изходите на Банско и през цялата нощ следяха дали някой ще влезе и ще излезе от града. И в случай че искащи да влязат в града няма, или това са единствено чиновници на компании, които носят храна и хранителни артикули, то към 10 автомобила са се наредили на опашка и се пробват да излязат, само че от жандармерията споделиха, че това няма по какъв начин да се случи, защото 24-часовият гратисен интервал за хората, които не са от града, да излязат, завърши късно нощес към 20 ч.

Представители на бизнеса споделиха терзанията си, че тази рестрикция ще се отрази доста зле на бизнеса им. Те се надяват лятото да бъде добре, с цел да се похвалят със сезон, който да компенсира това, само че са уверени, че в случай че няма отплата от страната, доста хора няма да се оправят и ще останат на борсата.

Сезонни служащи описват, че имат храна и обстановката не е толкоз страшна, само че улиците са празни и хората поддържат връзка посредством фейсбук и чакат да се отстрани възбраната.

Сезонът тази година в действителност не беше подобен, какъвто представителите на бизнеса чакаха.

Не се знае какъв ще бъде и летният сезон, защото Банско се постанова и като много атрактивна дестинация за отмора, само че поради обстановката в града и в цялата страна, надали летният сезон ще бъде по-успешен от зимния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР