Втори знаков човек в новата история на Левски си отиде

...
Втори знаков човек в новата история на Левски си отиде
Коментари Харесай

Ужасно! Едва на 46 години почина Георги Марков

Втори знаков човек в новата история на Левски си отиде без време. Днес от този свят си отпътува някогашният футболист Георги Марков прочут като " Универсалното ренде Вьорнер ".

Марков е повторен първенец с Левски през 2001 и 2002 година, троент притежател на купата със сините - 2002, 2003 и 2005 година. Прозвището си Рендето получава още в Пловдив, поради безкомпромисните си влизания и твърда игра. 

Той се подвизаваше с триумф в елитните Локомотив и Левски София, бе и футболист и шеф на Ботев Пловдив. Откритието на Динко Дерменджиев, който четири сезона със пристрастеност защитаваше достойнството на жълто-черната фланелка умря единствено на 46 години. Това е втора огромна загуба за българския футбол и сините и жълто-черните единствено в границите на три дни. В неделя вечер ненадейно след дербито Левски и Ботев от този свят си отиде Павел Панов.  Именно Панов наложи като несменияем титуляр в отбраната Марков. Сега двамата на небето ще си спомнят за хубавите мигове пред препълнения стадион край Бирената.

Георги Марков е роден на 20 януари 1972 година в Гоце Делчев. Юноша е на локалния Пирин. В Ботев го взема Динко Дерменджиев. Чико съумява да измъкне младока под носа на черно-бялата легенда Гочо Василев, който е с сан на състезателен министър в Неврокопския край. В богатата си кариера с изключение на за родния Пирин и Ботев е играл още за Локомотив София, Левски, Трабзонспор и Ерготелис. Има повече от 300 мача в елита на футбола ни. За националния тим на България записва 36 мача и 1 гол - във вратата на Англия при тъждество 1:1.

 

Поклон пред паметта му!
Екип Спорт на " Марица " и " Хасковска Марица " изрича съболезнования на фамилията и околните на Георги Марков!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР